Tee näyttävä nutturakampaus Jean Paul Gaultierin tyyliin

14.12.2011

Jean Paul Gaultierin syksyn näytöksessä Pariisissa nähtiin 60-luvun henkinen naisellinen kampaus. Se miellyttää niin äidin kuin tyttärenkin silmää. Indiedaysin ohjeilla voit kopioida tämän näyttävän hiustyylin itsellesi. Voit säväyttää vaikkapa pikkujouluissa korkeuksiin tupeeratulla kampauksella ja tehdä samalla kunniaa edesmenneelle Amy Winehouselle.

1. Jos hiuksesi ovat liukkaat, voit käyttää pohjalla vaikkapa muotovaahtoa. Muista että hiusten tulee olla kuivat, kun alat työstämään niihin kampausta. Voit käyttää kevyen pidon lakkaa työskennellessäsi välivaiheiden parissa.

2. Jaa hiukset neljään alueeseen.

Päälaelta erotellaan päälakialue, joka on edestä kapeampi kuin takaa. Alueen muoto muistuttaa kananmunaa, jonka pohjasta on leikattu pyöreys pois.

Niska-alue erotellaan erikseen korvien päältä lähtevillä pystyjakauksilla.

Jäljelle jäävistä hiuksista saadaan oikea ja vasen sivualue. Ne erotellaan toisistaan oikean puolen sivujakauksella.

3. Tupeeraa päälakialueen hiusten tyvi siivuittain. Työskentelysuuntana on takaa kasvoille päin. Klipsaa hiusmassa pois tieltä, että seuraavan työvaiheen tekeminen helpottuisi.

4. Harjaa niska-alueen hiukset keskelle taakse. Kieputa ne yhtenä nippuna kierteelle. Muodosta kierteisistä hiuksista kelaa muistuttava pieni ja tiivis niskanuttura. Piilota latvat nutturan alle. Kiinnitä pinnein.

5. Ala rakentaa harjan avulla siivuittain tupeeratuista hiuksista muhkeaa takaraivon seutua. Työstä yhtä siivua kerrallaan. Aloita takaa ja etene kasvoille päin. Tyvestä tupeerattujen siivujen tulisi yhdessä muodostaa kaunis sivuprofiili. Eli siivut ovat keskeltä eniten kohollaan, sivureunojen jo taipuessa lähes päänahan myötäisiksi. Huomaa että päälakialueen hiusten latvoja ei tupeerata, ne vain suunnataan keskelle taakse.

Huom! Voit itse päättää, teetkö yhtä ison tupeerauksen kuin inspiraatiokuvassa vai hillitymmän version, kuten ohjekuvissa.

6. Kiepauta päälakialueen hiusten latvat pienen niskanutturan ympärille. Tarkista, että kampauksen muoto on kaunis. Kiinnitä pinnein.

7. Tupeeraa oikea ja vasen sivualue erittäin kevyesti. Harjaa näkymään jäävät pinnat sileiksi. Suuntaa sivualueiden latvat ristikkäin taakse nuttura-aihion päälle. Huomaa, että sivualueiden tulee peittää korvien yläosat ja yhdistyä visuaalisesti päälakialueiden hiuksiin niin, että rajapyykkejä ei näy häiritsevästi.

Käytä esikiinnityksessä hengettömiä pinnejä apuna. Voit muokata sivualueiden hiuksia käsin venyttelemallä ja harjan avulla kunnes olet tyytyväinen.

8. Kiedo sivualueiden hiusten latvat nuttura-aihion ympärille. Käännä äärilatvat piiloon. Kiinnitä pinnein.

9. Tarkista, että sivuprofiilit näyttävät hyviltä. Kampauksen ilmettä voi tarvittaessa kohottaa möyhimällä tupeerausta kuntoon haarukalla. Niskanutturaa voi puolestaan töniä ja uudelleen pinnittää parempaan muotoon. Suihkuta lakkaa koko kampaukselle.

9.

Valmis Jean Paul Gaultier -kampaus on viehättävä joka suunnasta katsottuna niin kuin viisi viimeistä kuvaa osoittavat.

 

Teksti: Vivi Wallenius

Kuvat: Vivi Wallenius, Andreea Angelescu (ylin kuva)


Kommentoi