Suloiset suukkosuut

13.11.2013

Syksyn huulimeikkien trendit hehkuvat perinteisesti luumun ja marjojen sävyissä, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta. Poimi huulillesi rohkeasti tummaa luumua, mystistä malvaa tai kirpeän punaista karpalon sävyä ja anna herkullisten huulten olla meikin keskipiste. Jos tummat ja kirkkaat huulipunat kuuluvat epämukavuusalueellesi, valitse pehmeitä nougatin ja karamellin sävyjä. Ruskeaan taittavat huulimeikkisävyt eivät jääneet 1990-luvulle, vaan tänäkin syksynä lämpimän hunajaiset nudehuulet näkyvät monien merkkien kokoelmissa.

rihanna

Diorin syyskokoelman kermaiset beigen sävyt sopivat kaikille, mehukas liilaan taittava malvan sävy pukee parhaiten viileää brunettea tai platinablondia. Draama-queen valitsee huulilleen Chanelin tai YSL:n syyslookin upean tumman luumunpunaisen tai näyttävän viininpunaisen. YSL:n lookista löytyy myös heleämpää korallinpunaista ja klassista oranssinpunaista, jotka sopivat lämminsävyisille leideille.

IsaDoran syksyn huulimeikissä leikitellään vastakohdilla – tarjolla on niin mattaa, klassista huulipunaa kuin shokeeraavan kiiltävää huulilakkaa jossa on erittäin intensiiviset sävyt. Ei ujoille!

Kuinka luon kestävän huulimeikin?

Kestävän huulimeikin salaisuus on hyvässä pohjustuksessa, huolellisessa rajauksessa ja kerrostuksessa. Rajaus on erityisen tärkeää tummissa ja kirkkaissa sävyissä, kuten klassisessa punaisessa.

Aloita levittämällä huulille pohjustusvoide. Huulille on omia primereita, mutta markkinoilta löytyy myös universal-pohjustustuotteita jotka käyvät koko kasvoille huulia myöten, kuten L’Orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer.

Valitse rajauskynäksi joko huulipunan sävyinen, luonnollinen ihon sävyinen tai täysin läpinäkyvä, väritön rajauskynä. Tummat ja punaiset sävyt näyttävät parhaalta samansävyisellä rajauksella. Huulten rajaus ei ainoastaan lisää punan kestoa, vaan määrittelee huulten muodon ja saa huulimeikin näyttämään symmetriseltä ja huolitellulta.

Vinkki: Symmetrisen rajauksen saat, kun aloitat rajauksen keskeltä. Rajaa ensin pelkkä amorinkaari ja vedä sitten loppu rajaus amorinkaaresta ylähuulen reunoihin. Sama juttu alahuulella: rajaa ensin alahuulen keskiosa, ja vedä sitten rajaus huulen sisäreunaan. Väritä sitten huulikynällä koko huulten pinta. Näin näin saat myös kestävän pohjan huulikiillolle.

Levitä huulipuna mieluiten siveltimellä, näin saat ohuita kerroksia. Useampi ohut kerros takaa pysyvämmän tuloksen kuin yksi paksu kerros suoraan puikosta. Erittäin kestävään huulimeikkiin taputtele kerrosten välille vielä ohuenohut kerros irtopuuteria. Tee 2-3 kerrosta ja viimeistele halutessasi huulikiillolla.

scarlett

Silmämeikki ja huulet

Klassinen, kaikkien tuntema nyrkkisääntöhän on, että voimakkaat huulet – miedompi silmämeikki, hillityt huulet – intensiivisempi silmämeikki. Säännöt ovat toki tehty rikottaviksi ja toisinaan räiskyvät huulet näyttävät upeilta yhdistettynä dramaattiseen smokey eye’hin.

Vinkkejä huuli- ja silmämeikin yhdistämiseen:

Sähäkän pinkki tai leiskuvan oranssi huulimeikki näyttää hyvältä särmikkään hiilenmustan cat eye -rajauksen kanssa. Pidä luomiväri ihon sävyisenä ja meikkaa kulmat vahvasti.

Viileän marjaisten luumuhuulien pariksi sopii harmaan ja kanervan sävyinen kevyt smokey eye. Pidä rajaus ohuena ja aivan ripsen tyvessä ja levitä luomille tummanharmaata ja murrettua liilaa häivyttäen kokonaisuus utuiseksi.

Klassisen punaisten huulten seurana viihtyy klassinen kaksisävyinen meikki, jossa koko luomelle levitetään vaalea sävy ja ulkonurkka varjostetaan neutraalilla tummanruskealla tai tummanharmaalla.

Vaaleat nudehuulet ja pehmeän utuinen, yksisävyinen silmämeikki muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Yhdistä beigen sävyisiin huuliin hiekanruskean, toffeen tai taupen sävyinen luomiväri ja roosan sävyisiin huuliin hohtavaa harmaata tai luumun ja harmaanliilan sävyjä. Levitä luomiväri pehmeästi sekä ylä- että alaluomelle. Tai valitse klassinen yhdistelmä eli ihonsävyiset nudehuulet ja intensiivisen tumma sumusilmä-look. Kokeile mustan ja harmaan lisäksi myös syväntummaa sinistä, toimii upeasti etenkin ruskeiden silmien parina.

rita

Muista huulten hoito

Huulet kaipaavat erityishoitoa etenkin talvella. Pidät huulten pinnan pehmeänä ja ennaltaehkäiset rohtumista suorittamalla kerran tai kaksi viikossa huulten kuorinnan. Kaupoista löytyy erikseen huulille tarkoitettuja kuorinta-aineita, mutta helpoin niksi on hoitaa huulet kotikonstein. Huulet voi kuoria hieromalla niitä pehmeästi hammasharjalla, jolloin kuollut ihosolukko irtoaa. Levitä huulille kuorinnan jälkeen hunajaa naamioksi. Tai voit valmistaa makean kuorintavoiteen hunajasta ja sokerista. Sekoita hunajaa ja sokeria pehmeäksi massaksi ja hiero voidetta kevyin liikkein huulille. Tehokkaimman kuorinnan saat kun levität voiteen hammasharjalla.

Muista suojata huulet ulkona pakkasella. Erityisen kuivuneille huulille voi käyttää lisähoitona apteekin voidetta esimerkiksi yöllä huulinaamiona.

 

Teksti: Sanni/Karkkipäivä
Kuvat: All Over Press

 


Kommentoi