Huonon naamapäivän kauneuskikat

20.08.2015

Kaikki tuntevat huonon hiuspäivän, mutta vähintään yhtä yleinen on huono naamapäivä. Huokoset ammottavat ja iho kiiltää, kenties naaman on vallannut yön aikana näppyjen yllätyshyökkäys. Silmät punoittavat ja katsovat tummien rinkuloiden syvyyksistä, iho on kalpea, ja koko olemus kuin yöksi pöydälle jääneellä piimälasilla.

Ei huolta! Lue toimituksen vinkit kauneuskikkoihin, joilla taiot nuupahtaneen naaman hetkessä freesiin kuntoon. Kukaan ei arvaa, että halusit herättyäsi vetää hupun silmillesi.

(Kuva-9)-168609239
Ongelma: ammottavat huokoset ja kiiltävä iho.

Pika-apu: supistava naamio ja blurraava täsmätuote.

Tee näin: pese kasvot, ja levitä kasvoille huokosia supistava savi- tai hedelmähapponaamio. Näitä myydään kemikalio-osastoilla myös yksittäispakattuina, ja tämä pikaihme on hyvä pitää aina mukana toilettilaukussa. Naamion vaikutusaika vaihtelee merkistä riippuen 3–5 minuuttiin.

Naamion jälkeen huuhtele kasvot kylmällä vedellä ja kosteuta. Levitä meikin alle ihon pintaa tasoittava, huokosia blurraava pohjustaja. Voilá – ihosi on sileä ja hehkuva!

(Kuva-3)-168931399
Ongelma: punoittava iho ja finnien hyökkäys.

Pika-apu: antibakteerinen, rauhoittava kasvovesi ja neutralisoiva, tehokas peiteaine.

Tee näin: puhdista iho ja käsittele näppyalue esimerkiksi salisyylihappoa sisältävällä, rauhoittavalla ja syväpuhdistavalla kasvovedellä. Kosteuta iho ja anna kosteusvoiteen imeytyä kunnolla ennen peiteaineen levitystä.

Ammattilaissarjoilla kuten MAC, Joe Blasco ja Make Up For Ever on erinomaisia, punaisuutta neutraloivia ja vahvapigmenttisiä peiteaineita. Ne ovat tiiviissä muodossa, ja niitä tarvitsee käyttää vain vähän. Sipaise peiteainetta ohuelti punoittaviin kohtiin ja näpyille ja kiinnitä ohuella kerroksella puuteria. Koska laadukasta peiteainetta ei tarvitse laittaa paljoa, tuloksena on luonnollisen näköinen iho, joka ei näytä pakkeloidulta.

(Kuva-6)-168935959
Ongelma: väsyneet silmät ja turvonnut tai tumma silmänympärys.

Pika-apu: nuden sävyinen kajal, kylmägeelinaamio tai kiinteyttävä silmänympärysvoide, hyvä peiteaine.

Väsyneiden silmien klassinen elvytyskikka on viileän elementin käyttö. Se laskee turvotusta ja kirkastaa ihoa. Osta kotiin jääkaapissa pidettäväksi geelitäytteinen silmänaamio, joka on aina valmiina käytettäväksi. Jääpalojen painelu iholle on myös yksi apukeino, mutta se saattaa olla herkälle silmänympärysiholle liian rankka käsittely, ja tuloksena voi olla punoittava iho. Yksi keino laskea turvotusta on kiinteyttävät silmänympärystuotteet, joita löytyy kosteusvoiteina ja naamioina. Voide napakoittaa löysän ihon hetkessä tuhkimoefektin tapaan.

Meikkitarvikkeiden puolelta nude-kajal ja laadukas peiteaine ovat lyömätön duo uupuneiden silmien freesaukseen. Levitä ihon sävyistä kajalia sisäluomelle sekä peitä tummuus hyväpigmenttisellä peiteaineella, ja väsähtänyt ilmeesi on muisto vain.

7.185579514
Ongelma: kalpea, harmaa tai läikikäs iho.

Pika-apu: sävytetty ja ihoa kirkastava pohjustusvoide tai CC-voide.

Jäivätko yöunet vähiin? Joinain aamuina ihon sävy on kaukana heleästä. Onneksi tähän tarkoitukseen on kehitetty kokonainen armeija erilaisia pohjustusvoiteita.

Yleisesti kelmeälle, samealle iholle sopii heleyttävä pohjustusvoide, jonka sisältämät valoa heijastavat ja sävytetyt pigmentit raikastavat ihon optisesti.

Punoittavalle iholle sopii vihreää pigmenttiä sisältävä pohjustusvoide, harmahtavalle iholle violettia pigmenttiä sisältävä. Paras sävyvalikoima pohjustajissa on ammattilaismerkeillä kuten Make Up For Ever.

Läikikäs iho hyötyy peittävämmästä pohjusteesta, jolloin CC-voide tarjoaa parhaan ratkaisun.

Teksti: Sanni / Karkkipäivä
Kuvat: Getty Images


2 Responses to “Huonon naamapäivän kauneuskikat”

  1. nyt hei sanoo:

    Olisin kaivannut esimerkkituotteita postaukseen, jotta tietäisin mitä metsästän kun menen ostoksille..

    • indiedays toimitus indiedays toimitus sanoo:

      Ymmärrän! Useimmmissa mainituissa tuotteissa, kuten CC-voiteissa tai nuden värisissä kajaaleissa, onkin monta hyvää vaihtoehtoa mistä valita. Kun tiedät, mitä tuotetta etsit, osaa kosmetiikkamyyjä takuuvarmasti auttaa löytävään juuri sinulle sopivan merkin. :)

Kommentoi