Kauneuteen liittyvät säännöt, jotka on tehty rikottaviksi

12.11.2015

Kauneudenhoitoon liittyy yleisiä ohjeita, joiden rikkomisesta voi olla sinulle huomattavaa etua. Lue alta, mitkä kultaiset säännöt kannattaa unohtaa ja uskaltaa tehdä päinvastoin.

MEIKKAUS

20821731333_00e06c9c4c_o
Meikkaukseen liittyy paljon etenkin vanhemman meikkaajakoulukunnan rummuttamia sääntöjä. Olet varmastikin kuullut, että hohtavat helmiäismeikkisävyt sopivat vain nuorelle iholle ja ikääntyneemmän leidin kannattaa pysytellä mattaisissa sävyissä etteivät rypyt vain korostu.

Suosituksessa on perää siinä mielessä, että voimakkaan helmiäiset, lähes metalliset sävyt todella korostavat ihon epätasaisuuksia, eivät pelkästään juonteita vaan myös suuria ihohuokosia. Mutta vastakohta, eli mattaisuus, ei suinkaan kaunista vaan sammuttaa terveelle iholle luontaisen hehkun.

Kohtuullinen valoaheijastavuus meikkituotteissa kaunistaa aina, olit minkä ikäinen tai kuinka ryppyinen tahansa.

Vinkkejä hohtoa sisältävien tuotteiden käyttöön:

Sekoita meikkivoiteeseen valoa heijastavaa primeria, näin saat iholle luontaista kuultoa.
Sipaise hohtavaa, luonnonvaaleaa luomiväriä tai koko kasvoille tarkoitettua hohdepuuteria kulmaluulle, silmien sisänurkkaan ja poskiluun päälle. Vertaa tätä täysin mattaiseksi puuteroituun ihoon ja huomaat eron.

DSC_0356_B
Toinen meikkaukseen liittyvä tunnettu ja monien noudattama sääntö liittyy värien käyttöön. Viileälle iholle viileitä sävyjä, lämpimälle iholle lämpimiä.

Tästä ohjeesta kannattaakin pitää kiinni meikkipohjan suhteen, eli meikkivoide ja -puuteri on hyvä aina valita oman ihon pohjasävyä mukaillen.

Mutta värien kanssa kokeilullisuus on mitä suositeltavinta, ja kannattaakin rohkeasti mennä rajojen yli. Heleät, jäiset pinkit voivat näyttää herkullisen raikkailta lämpimällä iholla ja sensuelli punaoranssi huulipuna näyttää tyrmäävältä viileällä Lumikki-iholla.

Kontrastit tuovat kiinnostavaa eloisuutta meikkiin ja voivat parhaimmillaan imarrella paremmin kuin omat, tutut sävyt. Kokeilemalla löydät mitkä sävyt toimivat sinun ihollasi.

IHONHOITO

Loihtimo-Jyväskylä-700x525
Ihonhoitoon liittyviin sääntöihin kuuluu klassinen ajattelumalli rasvaisista tuotteista kuivalle iholle ja öljyttömistä rasvoittuvalle iholle.

Kuivan ihon kohdalla tuotteiden rasvapitoisuus onkin perusteltua, sillä kuivalta iholta puuttuu lipidejä joita iho ei pysty valmistamaan tarpeeksi itse, ja sen on saatava niitä kosmetiikasta. Syväkuiva iho ei pärjää pelkillä vesivoittoisilla, kosteutta sitovilla tuotteilla.

Rasvoittuvalla iholla voikin yllättäen toimia täysin vastakkainen hoitotoimenpide. Moni rasvoittuvaihoinen ei voisi kuvitellakaan levittävänsä iholle öljyä, mutta tätä kannattaa kokeilla. Markkinoilla on sarjoja, jotka noudattavat hoito-ohjelmassaan ”öljyjä öljyiselle iholle” -filosofiaa. Tällainen sarja on mm. Dr. Hauschka.

Öljyn tasapainottava vaikutus rasvoittuvalla iholla perustuu ajatukseen, että ihon liiallinen talintuotanto rauhoittuu kun sille tarjotaan öljyjä hoitotuotteen muodossa. Näin ollen hoitoöljy hillitsee ihon oma rasvoittumista.

Öljyissä on myös antiseptisiä yhdisteitä jotka, niin hassulta kuin se kuulostaakin, jopa kuivattavat ja puhdistavat ihon epäpuhtauksia. Esimerkiksi Clarinsilla on valikomassaan mustapäihin tehokkaasti tehoava Lootusöljy.

Silmänympärysvoiteisiin liittyy myös ”urbaani legenda”, jonka mukaan voidetta saa levittää vain nuppineulan pään kokoisen nokareen kerrallaan
, ja kaikkien muiden ihotyyppien kuin syväkuivan ja atooppisen kannattaa välttää täyteläisiä voiteita silmänympärysiholla, koska niiden uskotaan turvottavan.

Tosiasiassa myös normaali ja jopa rasvoittuva iho voivat kausittain hyötyä rasvaisemmasta voiteesta, eikä paksumpikaan voide lopulta automaattisesti saa ihoa turpoamaan.

Rasvainen voide on ensiluokkaisen tehokas pehmentämään juonteita ja ravitsemaan esimerkiksi auringon kesällä kuivattamaa ihoa, jolloin kesäaikaan voi olla yllättävästi perusteltua vaihtaa silmänympäryksen hoitotuote rasvaisempaan. Niin sanotut ”aurinkorypyt” ovat varmasti monelle tuttu ilmiö. Aurinkoinen sää lisää ihon pintakuivuutta, ja kun tähän yhdistyy silmien siristely auringossa, on tuloksena korostuneet, syventyneet juonteet silmien ympärillä. Rasvaisempi voide on tällöin onnen omiaan palauttamaan iho normaaliin kuntoonsa.

HIUSTENHOITO

20789292003_262ec915f7_c
Hoitoainetta neuvotaan yleisesti levittämään vain hiusten pituuksiin välttäen päänahkaa.

Hoitoaineella voi kuitenkin myös pestä hiukset, ja tästä hyötyy etenkin kuiva ja herkkä päänahka jolle shampoiden sisältämät voimakkaat tensidit voivat aiheuttaa oireita.

Hoitoaineissa käytetyt emulgointiaineet toimivat hiuksissa hellävaraisina puhdistusaineina liuottaen rasvaa ja likaa, kun hoitoaineen annetaan vaikuttaa hiuspohjassa ja hiuksissa hetken. Suositeltava vaikutusaika on vähintään 10-15 minuuttia.

Tarkoitukseen kannattaa valita mahdollisimman yksinkertaisen koostumuksen hoitoaine jossa ei esimerkiksi ole paljon silikoneja ja kalvoa muodostavia ainesosia, koska näillä ei ole likaa irrottavia ominaisuuksia. Esimerkiksi päivittäistavarakauppojen edulliset XZ- ja Erittäin Hieno Suomalainen -merkkien hoitoaineet sopivat erinomaisesti hiusten hellävaraiseen pesuun.

 

Teksti: Sanni / Karkkipäivä
Kuvat: 1.
Annika O., 2. All the little Royals, 3. Hetkiä, 4. Jo’s secret.


Kommentoi