Esittelyssä Viikon blogi: Andalusian auringossa

24.11.2015

Värikäs Andalusian auringossa -blogi palkittiin Indiedays Blog Awardseissa parhaaksi ruokablogiksi Foodlover-sarjassa! Blogia kirjoittaa ihastuttava Erja, jonka toinen toistaan herkullisemmat reseptit sekä upeat kuvat innostavat kokkaamaan ja kokeilemaan uutta. Rempseällä huumorilla höystetty blogi on omiaan piristämään pimeimpänäkin päivänä. Kurkkaa alta, mitä bloggaaja vastasi Indiedaysin ystäväkirjaan.

mangochillichicken_id
Blogisi nimi: Andalusian auringossa

Nimi: Erja

Instagram: @Andalusianauringossa

Ikä: 30… ja 72 kuukautta :)

Mistä blogisi nimi tulee? Se sai alkunsa Andalusiassa rakkauskirjeenä tuolle huikealle maakunnalle ja sen ruoalle.

ruokafi_3
Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Siinä yhdistyi kaikki rakkauteni: kirjoittaminen, kuvaaminen… ja ruoka. Ystävän kommentti sai minut aloittamaan – itse en ollut tuossa vaiheessa koskaan ruokablogeista kuullutkaan…

Mikä on parasta bloggaamisessa? Lukijoilta saatu palaute, ihan ehdottomasti <3 Antakaa niiden kommenttien siis tulla!

Mikä taas haastavinta? Sen aikaavievyys. Hyvää jälkeä ei saa vasemmalla kädellä huitaisemalla ja itse koen, että haluan tarjota lukijoilleni niin hyvää jälkeä kuin pystyn kiitokseksi siitä, että he käyttävät kallisarvoista aikaansa sen lukemiseen.

oxtailragu
Mitä kolmea blogia seuraat? Miksi? Apua – niitähän olisi vaikka kuinka monta! Suolaa ja hunajaa (hillitynharkittua kauneutta – kaikkea mitä minä en ole), Potluck by One (hauskan rönsyilevät jutut) sekä Habanerokitchen (kundi tekee kaiken juuri niin kuin ei pitäisi, mutta jotenkin onnistuu uppoamaan yleisöön kuin häkä!)

Kolme inspiroivinta Instagram-tiliä? @CookMagazine (ruokakuvia jotka saavat kauneudellaan itkemään!), @Butiksofie (voiko joku viettää noin täydellistä elämää?), @NorwaytoNowhere (jatkuvan matkakuumeen aiheuttaja!)

Vinkki aloittavalle bloggaajalle: Ennen aloittamista mieti tarkkaan miksi, mistä, miten ja mille yleisölle haluat blogata. Nykyään blogeja on niin paljon, että massasta erottautuminen on koko ajan vaikeampaa. Eriytyminen ja erikoistuminen ovat avainsanoja. Vyölaukulle omistettu muotiblogi? Elämästä mielikuvituskamelin kanssa kertova lemmikkiblogi? Miljoona tapaa käyttää mämmiä- ruokablogi…?

id_pipari2014_5_showme
Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen? Niitä on monta… mutta kyllä tuota Indiedays Blog Awards -palkinnon voittamista on vaikea päihittää. :)

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi? Kaikessa raadollisessa koomisuudessaan varmaan tämä Juhannuskalenterini 6. luukku. Tarjosi terapiaa kuulemma muillekin. :)

Mitä arvostat muissa ihmisissä? Rehellisyyttä, avoimuutta, intohimoa, huumorintajua ja rakkautta ruokaan. Kykyä ja halua nauttia elämästä.

stuffed_eggplant_new4-
Tämä tuppaa unohtumaan: Että joskus pitäisi ottaa ihan oikeasti sitä aikaa itsellekin. Ilman kameraa ja kannettavaa.

Mikä on elämäsi paras päätös? Irtisanoutua vakituisesta työstä keskellä maailmanlaajuista lamaa lähteäkseni maailmalle. Voin muuten kertoa, että oli myös huonoin…!

Outo tapa, josta moni ei tiedä: Pelkään pellejä, kuminauhoja ja ilmapalloja.

Asia, josta pidän itsessäni: Rehelllisyys ja rohkeuteni.

Nolottaa myöntää, mutta… En voi sietää juustoa. Mikä ruokarakastaja se sellainen on joka ei juustoa syö? :-o

id_massamancurry__showme
Vapaa-ajallani… Mitä se on? :) Kokkaan ja bloggaan. Ja fanitan Manchester Unitedia <3

Haluaisin oppia… Jodlaamaan. No enpäs. Puhumaan lisää kieliä. Arabiaa nyt ainakin.

Kun kukaan ei näe… Syön juustonaksuja. Suklaaseen dipattuna.

10 vuoden kuluttua… Olen jo melkein 31-vuotias, arabiaksi jodlaava juustotehtailija? Joka kokkaa, bloggaa ja palkintoja pokkaa? :)

 

Teksti: Sonja Pelkonen
Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi