Esittelyssä Viikon blogi: À La Mode

27.11.2015

Parhaana muotiblogina Indiedays Blog Awardseissa palkittiin À La Mode. Lookbook-sarjan voittaja pokkasi palkintonsa ansaitusti; Outin tyylitaju on aina pettämätön ja kuvat ovat kuin muotilehden sivuilta. Lue alta, mitä bloggaaja vastasi Indiedaysin ystäväkirjaan!

14920446071_9a08b5128b_o800px
Blogisi nimi: À La Mode

Nimi: Outi Toivola

Instagram: @lamodeouti

Ikä: 26

Mistä blogisi nimi tulee? Samana kesänä kun päätin perustaa oman blogin, olin ollut jo jonkin aikaa innostunut ranskan kielestä. Matkustin myös tuolloin Belgiaan, jossa ranskaa tuli kuultua paljon. Halusin blogille nimen, josta muotipainotteisuus tulisi jollain tavalla ilmi. Englanninkielisiä ’fashion se ja se’ -blogeja oli jo niin paljon, että ranskankielinen nimi kuulosti raikkaammalta. À La Mode tarkoittaa vapaasti käännettynä ”muodissa/muodikas” (engl. ”in fashion”).

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Muodista ja pukeutumisesta innostuminen tuli ensin, ja kipinä aiheesta bloggaamiseen syttyi hieman myöhemmin. Seurasin lukioikäisenä muutamia tyylikkäitä tyyppejä legendaarisessa irc-galleriassa ja sen jälkeen mukaan tulivat pikkuhiljaa yhä enemmän myös blogit.  Melko nopeasti syntyi vahva tunne ja tarve päästä tekemään omannäköistä jälkeä. Blogin perustamisen taustalla oli varmasti halu jakaa omia kiinnostuksenkohteitaan vastavuoroisesti muiden kanssa, johon oikeastaan kaikki sosiaalisen median kanavien suosio pitkälti perustuu.

20741708071_5e341db532_o800px
Mikä on parasta bloggaamisessa? Bloggaamisessa saa toteuttaa itseään ja omaa visiotaan sekä tehdä sitä ”omaa juttua” juuri niin kuin itse haluaa, milloin haluaa. Parasta on myös kannustavan palautteen saaminen ja tunne siitä, että joku muukin saa iloa siitä, mitä teen. Erilaisten bloggaajatapahtumien ja tilaisuuksien kautta uusien ihmisten tapaaminen ja jopa ystävyyssuhteiden luominen on myös ehdottomasti tämän homman hienoimpia puolia.

Mikä taas haastavinta? Haastavinta itselleni ovat olleet tietyt käytännön asiat kuten kuvaajien järkkääminen ja aikataulutus bloggaamisen ollessa hyvinkin aikaavievää touhua. Myöskin hankaloittava tekijä, joka ei nouse bloggaamisesta itsestään, on suomalainen ilmasto. Esimerkiksi tällä hetkellä sekä aamulla lähtiessä että päivällä tullessa töistä on jo ulkona pimeää, joten asujen kuvaaminen on mahdollista käytännössä vain viikonloppuisin.

Mitä kolmea blogia seuraat? Miksi? 5 inch and up, Mikuta, Angelica Blick. Blogeille on yhteistä laadukkaat ja visuaaliselta tyyliltään omaa silmää miellyttävät asukuvat, joita myös ilmestyy suhteellisen usein. Kaikilla kolmella bloggaajalla on myös selkeästi oma, tunnistettava tyyli. Mikuta on itselleni melko tuore blogilöytö, mutta jo noussut tämänhetkiseksi lemppariksi! Ihanan vähäeleisiä, mutta silti vaikuttavia kuvia, ja kirjoittajan pukeutumistyyli on myös hyvin lähellä omaa makua.

21103521678_d77db6de25_o800px
Kolme inspiroivinta Instagram-tiliä? @beahansson: edukseen erottuva ja supertyylikkään minimalistinen feed ja tyyli. @hannamw, @madelenebillman: näiden muodin parissa työskentelevien tyyliniekkojen IG-tilit päivittyvät usein ja sisältävät paljon kivoja asukuvia ja visuaalisesti kauniita otoksia muutenkin.

Vinkki aloittavalle bloggaajalle: Ole kärsivällinen, ja älä katso liikaa mitä muut tekevät, vaan tee sitä mikä tuntuu omalta. Muista, että blogeja on nykyisin niin tajuttoman paljon, että oman lukijakunnan kerääntyminen ja vakiintuminen voi viedä useita vuosia. Älä tee väkisin, jos ei siltä tunnu.

Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen? Pakostihan tässä tulee mieleen ensimmäisenä vielä kovin tuoreessa muistissa oleva hetki, kun pokkasin Indiedaysin Blog Awards -tilaisuudessa ykköspaikan ”Inspiroivin muotiblogi” -kategoriassa. Hauskoja muistoja on kerääntynyt myös monista kuvauksista ja toisten bloggaajien tapaamisista.

11688660464_28ee6a43e0_o
Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi? Vaikea valita yhtä ylitse muiden, mutta olen aina erityisen ylpeä (ja kriittinen) itse alusta loppuun tuotetuista postauksista, kuvaamisesta lähtien. Kuvasin myös ensimmäistä kertaa uudella objektiivilla, johon piti nopeasti tottua. Asun syvänsiniset mokkahousut ovat myös edelleen yksi tämän kauden lempparivaatteistani :)

Mitä arvostat muissa ihmisissä? Rennot, avarakatseiset, empaattiset ja hieman hupsut tyypit vetoavat. Ylipäätään arvostan ihmisessä enemmän sosiaalisia taitoja ja tunneälyä, kuin esimerkiksi niin sanottua ’kirjafiksuutta’.

Tämä tuppaa unohtumaan: Kirjastolainojen eräpäivät, hävettävää kyllä. Enkä muista soitella mummolle tarpeeksi usein!

alamode800px
Mikä on elämäsi paras päätös? Lähteä opiskelemaan mediatutkimusta Turun yliopistoon. Olen tähän mennessä oppinut ja kehittynyt ihmisenä eniten tuon ajanjakson aikana.

Outo tapa, josta moni ei tiedä: Vaikea sanoa, sillä luulen omaavani moniakin ulkopuolisen silmissä oudolta näyttäviä tapoja, joita itse pidän täysin normaaleina, hahah.

Asia, josta pidän itsessäni: Pyrin yleensä ennemmin ymmärtämään sen sijaan, että tuomitsisin. Osaan katsoa asioita monelta kantilta ja minulle on helppo avautua.

Nolottaa myöntää, mutta… Saatan helposti käyttää vaikka kokonaisen päivän nettikauppojen valikoimien selailuun…

Vapaa-ajallani… Haluaisin saada aikaan enemmän! Olen kuitenkin luontainen pohdiskelija ja siksi hommat usein jäävätkin teorian asteelle.

Haluaisin oppia… Luottamaan itseeni ja elämään enemmän. Murehdin liikaa.

21814321300_837288f1c3_o800px
Kun kukaan ei näe… Pompin toisinaan kameran, jalustan ja kaukolaukaisimen kanssa tuolla kaiken maailman takapihoilla ja syrjäkujilla. Tosin usein moni tämän näkeekin.

10 vuoden kuluttua… Olen toivottavasti matkustanut edes pariin ”pakko joskus päästä” -listallani olevista kohteista, viihdyn siellä missä ikinä vaikutankaan ja minulla on ihania, välittäviä ihmisiä ympärilläni. Mielellään olisin myös hieman paremmin tasapainossa itseni kanssa. Ja kissa- tai miksei koirakamukin olisi tervetullut. :-D

 

Teksti: Veera Almila
Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi