Esittelyssä viikon blogi: monday TO sunday HOME

03.12.2015

Toiseksi Indiedays Blog Awards Lifie -sarjassa sijoittui lämminhenkinen monday TO sunday HOME. Blogia pitävä Päivi valottaa arkeaan ja taitavaa esteettistä silmäänsä laadukkaiden kuvien ja päiväkirjamaisen tuttavallisten tekstien kautta. Lue alta bloggaajan vastaukset ystäväkirjaan!

1-DSC_0549-001_800px
Blogisi nimi: monday TO sunday HOME

Nimi: Päivi Lemström

Mistä blogisi nimi tulee? Aloittaessani blogiani 2012 minulla oli jo oma firma, joka on nimeltään monday TO sunday HOME, sekä omina tuotteina käsintehty keramiikka, että pellavavuodetekstiilit, jotka kulkevat nimellä monday TO sunday. Halusin blogini olevan kertomus arjestani, maanantaista sunnuntaihin, joten ko. nimi sopi hyvin ja halusin tehdä ainakin otsikot englanniksi, koska minulla oli lukuisia ulkomaalaisia lukijoita.

1-DSC_0169_800px
Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Asuin ulkomailla, ja minulla oli paljon aikaa paneutua blogin kirjoittamiseen sekä valokuvaamiseen. Kirjoitin alussa tavallaan ystävillemme sekä sukulaisillemme. Kävin niihin aikoihin myöskin valokuvauskurssia.

Mikä on parasta bloggaamisessa? On ihanaa valokuvata ja katsoa sitten mitä on saanut aikaiseksi kuvaussession jälkeen. Olen myöskin tutustunut ihaniin ihmisiin bloggaamisen kautta. Nyt yritän vielä hioa kirjoittamistani, jotta niissä olisi tavallisia arjen tarinoita.

Mikä on haastavinta? Haastavinta on se, kun tuntuu, ettei aikaa olisi koskaan riittävästi. Tekisin mielelläni blogipäivityksiä vaikka joka päivä.

1-1-DSC_1307-–-kopio800px
Mitä kolmea blogia seuraat, miksi? Tällä hetkellä en seuraa mitään blogia säännöllisesti juurikin ajanpuutteen vuoksi. Käyn monissa blogeissa vaihtelevasti. Suomessa ollaan aktiivisia blogin kirjoittajia ja on mukava lukea blogia, jonka kirjoittajan tietää, tuntee tai on nähnyt livenä. Ulkomaisista blogeista saan paljon inspiraatiota ja käyn blogeissa, jotka ovat hyvinkin erilaisia kuin omani.

Kolme inspiroivinta instagram-tiliä? En juurikaan seuraa Instagramia, koska minulla ei ole Instagram-tiliä itselläni.

Vinkki aloittavalle bloggaajalle: Kannattaa kirjoittaa omana itsenään; rehellisesti, avoimesti, sekä rohkeasti.

Mikä on hauskin muisto bloggaamiseen liittyen? Kun huomasin, että ihmiset todellakin lukevat blogiani ja palaavat aina uudelleen blogini ääreen, se teki minut todella iloiseksi.

Yksi suosikki omista postauksista? Yksi suosikeistani on ehkä yhteenveto vuodesta 2014, jossa vielä alkuvuodesta asuin Varsovassa, sitten muutin Espooseen, teimme omakotitaloomme mittavan remontin ja sisustin Varsovan kotiamme miehelleni ja yhdelle lapsistamme, koska asuimme kahdessa maassa. Vuosi oli ihana, avasin myös pienen lifestyle-myymälän. Poikamme kirjoitti ylioppilaaksi Varsovassa, nuorimmainen pääsi ripille jne.

1-DSC_0499_800px
Mitä arvostat muissa ihmisissä? Arvostan avoimuutta ja rehellisyyttä. Tietysti en pistä pahakseni jos ihminen on hauska ja jonka seurassa muut voivat olla omana itsenään.

Mikä on elämäsi paras päätös? Tietenkin se, että olen hankkinut lapset ja vieläpä viisi :-)) Myöskin se, että olimme tarpeeksi rohkeita muuttaaksemme pienten lasten kanssa Kaakkois-Aasiaan useammaksi vuodeksi aikoinaan.

Outo tapa, josta moni ei tiedä… Minulla on varmasti moniakin outoja tapoja, mutta useimmiten ihmiset niistä tietävät, koska olen niistä kirjoittanut blogiini.

Asia, josta pidän itsessäni… No, ensinnäkin olen iloinen siitä, että olen melko spontaani ja seurallinen. Minussa asunee edelleenkin teinityttö jossakin sisällä, joka haluaa aina välillä hullutella.

Nolottaa myöntää, mutta… Olen äärimmäisen kömpelö ja osaamatonkin mitä tulee tietokoneisiin tai moniin some-sovelluksiin… Onneksi lapseni ovat minua fiksumpia ja osaavat tarvittaessa neuvoa.
1-1-DSC_0517_800px
Vapaa-ajallani… Haluaisin tehdä niin monia asioita, etten koskaan ehdi tehdä niistä puoliakaan ja joskus vain haluan laiskotella pyjama päällä…

Haluaisin oppia… Hallitsemaan tekniikkaa paremmin.

Kun kukaan ei näe… Saatan välillä vetistellä esim. jonkun laulun, elokuvan tai muiston takia. Toki voin itkeä muidenkin nähden.

10 vuoden kuluttua… Toivon olevani usean lapsen isoäiti ja edelleen terve sekä yhtä hullutteleva kuin tänäänkin.

 

Teksti: Sonja Pelkonen
Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi