Esittelyssä Viikon blogi: Shake It Off

09.12.2015

Motivation-sarjassa Indiedays Blog Awardseissa kolmanneksi sijoittui Shake It Off. Kauniin hyvinvointiblogin sisältö huokuu positiivista energiaa; pikku asioista ei murehdita vaan vastoinkäymiset käännetään voimavaraksi. Kurkkaa alta ihastuttavan Lauran vastaukset ystäväkirjaan!

22173997658_24e5400ac1_o_800px
Blogisi nimi: Shake It Off

Nimi: Laura Laukka

Instagram: @laurarosilla

Ikä: 21

Mistä blogisi nimi tulee? Blogini nimi kuvastaa omaa elämänasennettani – kaikki negatiivinen energia, kateus ja muut pahat asiat täytyy vaan ravistaa pois ja mennä hymyillen, rennolla asenteella eteenpäin. Nimi sai pohjaa Taylor Swiftin biisistä ”Shake It Off”, jossa Taylor laulaa siitä, kuinka ei ehkä osaa tanssia kaikista näyttävimmin, mutta tanssii silti ja antaa vain mennä – ”sheikkaa sen pois”. Tarinan kuultuani pystyin heti samaistumaan siihen ja tajusin, kuinka moinen asenne toimii elämässä yleensäkin ainakin omalla kohdallani. Ei pidä liikaa miettiä mitä muut ajattelevat, vaan antaa vaan mennä.

16146894780_45b50b67bf_c_800px
Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Olin kirjoittanut blogia jo aikaisemmin vaihto-oppilaana ollessani. Tykkäsin bloggaamisesta, mutta aikaisemman blogini kirjoittaminen jotenkin pikkuhiljaa jäi vaihtovuodelta palattuani, sillä koin, ettei minulla ollut tarpeeksi aikaa panostaa blogiin. Minulle jäi kuitenkin kova hinku palata bloggaamisen pariin, ja vähän yli vuosi sitten päätin aloittaa taas uudestaan – uudella energialla ja uusilla panoksilla. Tällä kertaa tiesin, että haluaisin keskittyä blogiin ihan eri tavalla ja nähdä sen eteen vaivaa.

Mikä on parasta bloggaamisessa? Se, kuinka voin tekstieni avulla jakaa omia fiiliksiäni ja parhaimmassa tapauksessa antaa niiden kautta jollekin toisellekin jotain. Parasta on, kun joku kertoo samaistuvansa fiiliksiisi ja kiittää sua siitä, että kirjoitit aiheesta. Siitä tulee jotenkin ihana fiilis.

Mikä taas haastavinta? Koska kyse on luovasta työstä, välillä inspiraation puute saattaa iskeä ja silloin bloggaaminen tuntuu haastavalta. Mun kohdalla se näkyy lähinnä siinä, etten ehkä postaa niin paljoa, koska haluan tehdä blogiani pelkästään aidosta halusta ja intohimosta. Inspiraation puutteen aikana annan itselleni ihan luvan kanssa aikaa ja sieltä sitä juttua alkaakin aika usein sitten pikkuhiljaa taas tulemaan.

19159997456_4cce4abcfb_c
Mitä kolmea blogia seuraat? Miksi? Ella ElersElla on mun rakas ystävä, mutta myös ehdottomasti yks mun lempparibloggareista. Ellan blogin kaltaisia blogeja ei mun mielestä liiemmin vielä oo ja saan itse sieltä joka kerta ihan älyttömästi inspistä ja hyvää mieltä.  Se, miten Ella kirjottaa niin hetkessä elämisestä, onnellisuudesta ja välillä niistä vaikeimmistakin hetkistä on ihailtavaa, ja siihen on ainakin mun itseni tosi helppo samaistua.

Tickel Your FancySaran blogi on löytynyt mun blogilistalta varmaan pisimpään. Sieltä löytyy upeiden kuvien lisäksi juttua treenaamisesta, ravinnosta ja elämästä yleensä. Saralla on oma persoonallinen tyyli kirjoittaa ja postauksia on aina tosi mukava lukea. Oon myös tavannut Saran pariin kertaan ja hän vaikuttaa yhtä hauskalta ja symppikseltä tyypiltä, kuin mitä blogin perusteella saattaakin kuvitella.

Feel Good Kitchen – Voi ihana Aino ja Ainon ihanat reseptit! Sen lisäks, että Aino on ihan huipputyyppi, Aino kirjoittaa myös todella inspiroivaa ja laadukasta ruokablogia. Feel Good Kitcheniä oon seurannut kanssa ihan blogin alkuajoista asti ja nyt vasta vuoden sisällä oon myös tutustunut Ainoon ja ystävystynyt kyseisen mimmin kanssa. Ihanat (vegaaniset) reseptit höystettynä tekstien humoristisella vivahteella on kyllä joka kerta kunnon piristysruiske mun päivään.

Kolme inspiroivinta Instagram-tiliä? @saraellieisabella, @ellaelers ja @saratickle

17530928713_162c150d2e_h_800px
Vinkki aloittavalle bloggaajalle: Oo oma ittes ja levitä hyvää <3

Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen? Varmasti se, kun olen tavannut muita bloggaajia Indiedaysin tapahtumissa :)

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi? Ehdottomasti kertomus siitä, kun kirjoitin mun ja poikaystäväni tarinan. Sen kirjoittaminen kosketti mua itseäni niin paljon, ja koskettaa edelleen joka kerta sen lukiessani, että postaus on sen takia mun suosikki.

Mitä arvostat muissa ihmisissä? Positiivista asennetta, luotettavuutta ja sitä, että antaa itsestään enemmän, kun vaan pintapuolen. Aitoutta. Ja sitä, että osaa rakastaa.

Tämä tuppaa unohtumaan: Vessapaperin ostaminen kaupasta.

22563043921_03dee90cbb_c
Mikä on elämäsi paras päätös? Lähteä vaihto-oppilaaksi. Se kasvatti mua ihmisenä niin paljon, että vaikka kokemus ei ollutkaan sellainen, kuin olin sen kuvitellut olevan, oon siitä ikuisesti kiitollinen.

Outo tapa, josta moni ei tiedä: Mun molempien jalkojen on aina pakko olla peiton alla. En pysty nukkumaan, jos toinen jalka on ulkona peitosta.

Asia, josta pidän itsessäni: Pidän siitä, että oon tosi sosiaalinen ja pärjään sen ansiosta hyvin tilanteessa kuin tilanteessa.

Nolottaa myöntää, mutta… Oon tosi usein pihalla siitä, mitä maailmassa tapahtuu, koska en oikeastaan seuraa uutisia. En omista telkkaria, eikä mulle tuu sanomalehteä kotiin (ja oon superhuono lukemaan uutisia netistä) ja oon sen takia usein ihan pihalla uusimmista uutisista. Välillä kun kuuntelen kavereiden keskusteluita, nolottaa myöntää, ettei mulla oo harmainta aavistustakaan, mistä ne puhuu.

21836342358_2a2e380ca1_c
Vapaa-ajallani… Juon rauhassa aamukahvia, selailen blogeja, leivon ja teen ruokaa, halailen ystäviäni, oon rakastunut, harrastan liikuntaa, kirjoitan tekstejä, käyn kävelyillä luonnossa ja luen inspiroivia kirjoja.

Haluaisin oppia… Olemaan ihan aina just ja vaan siinä hetkessä. Okei, ois myös kiva oppia seisomaan käsillä pidempään kun sekunnin verran.

Kun kukaan ei näe… Tanssin idioottimaisesti kuunnellen kajareista kunnon läskibassomusaa.

10 vuoden kuluttua… Apua, en osaa ajatella vielä niin pitkälle. Toivottavasti teen silloin sellaista työtä, jota rakastan ja inspiroin ihmisiä voimaan hyvin.

 

Teksti: Sonja Pelkonen
Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi