Esittelyssä Viikon blogi: Lapsellista

17.12.2015

Kolmanneksi Lifie-sarjassa Indiedays Blog Awardseissa sijoittui Lapsellista-blogi. Lifestyle-blogia kirjoittaa Anna, jonka tekstit keskittyvät nuoren lapsiperheen arkeen ja tarjoavat erilaisia vinkkejä ja tuotearvosteluja helpottamaan myös muiden arkea. Kurkkaa alta bloggaajan vastaukset Indiedaysin ystäväkirjaan!

IMG_3766_800
Blogisi nimi: Lapsellista

Nimi: Anna

Instagram: @lapsellistablogi

Ikä: 24

Mistä blogisi nimi tulee? Olin 19-vuotias kun odotin esikoistani ja kirjoitin raskausblogia, johon sain paljon ikäviä kommentteja liittyen nuoreen ikääni ja tulevaan äitiyteeni. ”Lapsellista” oli vastaisku sellaiselle kommentoinnille – julistin, että toden totta, tässä osoitteessa ollaan lapsellisia ja pian myös perheellisiä.

IMG_1549_800
Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Koin jääväni raskausaikana ajatusteni kanssa yksin. Olin ystäväpiirin ensimmäinen odottaja, jäin yllättäen työttömäksi, ja kotona yksin olin vain minä ja kasvava vatsani. Aloitin blogin ilman päämääriä tai tavoitteita, enkä koskaan ajatellut, että sitä oikeasti edes lukisi kukaan. Halusin vain dokumentoida raskauttani ja jättää eräänlaisen päiväkirjan syntymättömälle tyttärelleni.

Mikä on parasta bloggaamisessa? Lukijat, muut bloggaajat ja ystävät, joita olen saanut blogin kautta, mutta joihin en muuten varmasti olisi tutustunut. Blogi ja lukijat ovat avartaneet maailmankuvaani, antaneet vertaistukea, tsempanneet. Toisen lapseni syntymän jälkeen sairastuin synnytyksen jälkeiseen masennukseen, ja blogi oli tuolloin se paikka, johon saatoin paeta omia ajatuksiani ja ahdistusta. Se paikka, jossa saatoin edelleen keskittyä niihin asioihin, jotka elämässäni olivat hyvin. Ja toisaalta se oli myös paikka, jossa varovasti uskalsin puhua niistä, jotka eivät ole.

Mikä taas haastavinta? Ehdottomasti ajankäyttö. Olen freelancer-valokuvaaja, bloggaan työkseni, opiskelen osa-aikaisesti ja hoidan kaikki kolme alle 5-vuotiasta lastani kotona, joten en ehdi niin usein tarttua minua kiinnostaviin aiheisiin, tuotteisiin tai ilmiöihin, kuin toivoisin. Blogini on kuitenkin aina elänyt elämäntilanteeni mukana, ja lukijat myös – vuodesta toiseen.

IMG_0274_800
Mitä kolmea blogia seuraat? Miksi?

MAMI GO GOMinttua, joka on herttainen, kaunis, inspiroiva ja aito. Neljän vuoden aktiivisen seuraamisen jälkeenkin MAMI GO GO on kiistaton suosikkini.

Lähiömutsi on myös kuulunut suosikkien listalle jo vuosien ajan. Hanne on helposti lähestyttävä, sydämellinen hipsteri ja mahtava visionääri, jonka blogin sisältöä ei voi koskaan ennustaa. Hannella on ilmiömäinen kyky tuoda esiin vanhoja tuotteita ja ideoita uudella (hipsterillä) tavalla – miettikää nyt vaikkapa uniikkia Aapista omista kuvista, bagelbaaria tai telttaretkiä vauvaperheessä!

Hajottamolla taasen on ainoa sisustusblogi, jota seuraan aktiivisesti ja vuodesta toiseen, sillä kauniiden, inspiroivien kuvien ja lyhyidenkin tekstien takaa välittyy kirjoittajan persoona. Tykkään kirjoittajan nasevasta tyylistä ja ajatuksia herättävistä teksteistä. Hajottamolla on täydellinen esimerkki blogista, jonka parissa voi viihtyä, inspiroitua ja avartaa omaa ajatusmaailmaansa.

Kolme inspiroivinta Instagram-tiliä? @marjukkal@pastellimaja ja @kotiloblogi

Vinkki aloittavalle bloggaajalle: Ole oma itsesi ja uskalla heittäytyä. Pyrkiminen eteenpäin ja päämäärien asettaminen on toki hienoa, mutta tule nähdyksi ja muistetuksi omana itsenäsi. Blogituotebingossa pärjääminen eli blogimattojen ja trendivaatteiden haaliminen tavan vuoksi ei välttämättä toimi, mutta teksteistä ja kuvista välittyvä aito persoona kyllä toimii.

IMG_6920_800
Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen? Kun perustin kolmannen ja viimeisen lapseni synnytykselle Instagramiin oman hashtagin ja päivitin väliaikatietoja sen alle. Kotialbumistamme löytyy video, jossa ilokaasumaski naamalla vastaan seuraajalta tulleeseen tsemppiviestiin!

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi? Yksi viiva raskaustestissä, nyt ja kai aina. Kolmannen lapseni syntymän jälkeen tiesin, että lapsiluku olisi täynnä, mutta tunsin silti oloni haikeaksi ja surulliseksi, ja pohdin, saako kolmen terveen ja ihanan lapsen äiti edes surra moista. Postaus on edelleen koko blogihistoriani luetuin, yli 70 000 kertaa luettu.

Mitä arvostat muissa ihmisissä? Avoimuutta, rehellisyyttä ja kykyä nauraa itselleen. Kykyä heittäytyä. Olen itse se tyyppi, joka voi laulaa lapselle metrossa ja joka käy meikittä kaupassa.

Tämä tuppaa unohtumaan: Voisin ottaa välillä vähän rennomminkin. Ei tästä elämästä hengissä kuitenkaan selviä.

Mikä on elämäsi paras päätös? Oman perheen perustaminen. Se ei ollut itsestäänselvää, tietenkään. Olin 19-vuotias, mieheni oli vielä armeijassa ja koulukin oli kesken. Tämä paketti on kuitenkin parasta, mitä minulle on sattunut.

Outo tapa, josta moni ei tiedä: Avaan suuni aina kun laitan ripsiväriä, haistan ruokaa saadakseni tietää, onko se lämmintä.

blogi12_800
Asia, josta pidän itsessäni: Hmm… Olen ihan tavattoman huono kehumaan itseäni, mutta toivoakseni olen tyyppi, johon on helppo tutustua ja joka suhtautuu ihmisiin varauksettomasti.

Nolottaa myöntää, mutta… Rakastan kylmää Saarioisten mikropizzaa – se on niin kamalaa, että se on hyvää!

Vapaa-ajallani… Haluaisin nukkua. NUKKUA. Mutta oikeasti käyn iltaisin koulussa.

Haluaisin oppia… Kärsivällisemmäksi. Ja notkeaksi. Tai edes liikunnalliseksi.

Kun kukaan ei näe… Tällaiset kysymykset tuovat mieleen legendaarisen bathroom break -memen – ”they WILL find you”. Joku siis aina näkee minut. Tai ainakin seuraa mukana.

10 vuoden kuluttua… Nukun täysiä öitä, olen kolmen murrosikäisen lapsen äiti ja toivottavasti Espanjan auringon alla viettämässä ihanaa lomaa.

 

Teksti: Sonja Pelkonen
Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi