Seitsemän askeleen aamurutiini täydelliseen ihoon

15.01.2016

Katseita kääntävän meikin perusta on kaunis, kuulas hipiä. Kurkkaa alta seitsemän vinkkiä aina aamupesusta aurinkopuuterin laittoon, joilla saat täydellisen ihon!

Editorialkuva4_marraskuu2015
Editorialkuva_marras15_puhdistus

  1. Puhdistus ja virkistys

Täydellisen ihon aamurutiini alkaa ihon puhdistuksella. Vaikka meikki ja lika on pesty pois edellisenä iltana, kertyy iholle yön aikana talia ja hikeä jotka on hyvä huuhtoa pois jolloin hoitotuotteetkin imeytyvät paremmin. Aamupuhdistukseen riittää usein huuhtelu viileällä vedellä ja/tai ihon käsittely kasvovedellä, mutta jos iho on hyvin rasvoittuva, kannattaa iho puhdistaa varsinaisella puhdistusaineella.

Editorialkuva_marras15_seerumi

  1. Seerumi

Puhdas iho on nyt valmis ottamaan vastaan hoitotuotteet. Levitä iholle ensimmäiseksi tarpeen mukainen seerumi; nuorelle iholle riittää kosteuttava, huokosia supistava ja heleyttävä tuote, ikääntyneemmälle iholle ikääntymisen merkkejä häivyttävä. Seerumi sitoo ihoon aina lisäkosteutta. Hyvin kosteutettu iho on kuivaa kuulaampi ja meikkikin levittyy sille kauniimmin.

Editorialkuva_marraskuu2015
Editorialkuva_marras15_silmanymparysvoiteet

  1. Silmänaluset

Levitä seuraavaksi ihotyypillesi sopiva silmänympärysvoide. Jos ihosi turpoaa herkästi ja silmienalusiho pussittaa, kokeile metallisen, viileän applikaattoripään omaavaa silmänympärysvoidetta. Applikaattorilla painelemalla silmän alle kertyneet nesteet saadaan liikkeelle ja turvotus laskee. Jos silmänalusilla on tummuutta, kokeile valoa heijastavia pigmenttejä sisältävää silmänympärysvoidetta joka häivyttää tummuutta optisesti.

Editorialkuva_marras15_kasvovoiteet

  1. Hoitovoide

Levitä kasvoille ihotyypille sopiva hoitovoide. Nopean meikin ystävät käyttävät kosteusvoiteen ja värivoiteen yhdistävää BB- tai CC-voidetta.

Editorialkuva2_marraskuu2015
Editorialkuva_marras15_primerit

  1. Ihon pinnan ja värivirheiden käsittely

Jos ihollasi on sameutta, laajentuneita ihohuokosia tai värivirheitä kuten voimakasta punoitusta tai pigmenttimuutoksia, hoidetaan nämä alueet ennen meikkivoiteen levitystä.

Kelmeää tai harmahtavaa ihonsävyä voi raikastaa tarkoituksenmukaisella heleyttävällä pohjustusvoiteella. Punoittavia ihoalueita neutralisoidaan vihreää (tai joskus keltaista) pigmenttiä sisältävällä peiteaineella. Väriä korjaavat peiteaineet tulevat aina meikkivoiteen alle, tavalliset peiteaineet meikkivoiteen päälle.

Laajentuneita ihohuokosia voi häivyttää ihon pintaa täyttävällä blur-pohjustajalla. Jotkut blur-tuotteet toimivat myös meikin päällä, mutta useimmat levitetään ennen meikkivoidetta.

Editorialkuva_marras15_meikkipohja

  1. Meikkivoide tai -puuteri

Levitä iholle pohjustajan jälkeen mieleisesi meikkipohjatuote. Vähemmän on enemmän, eli suosi kauniin ihon luomiseksi mahdollisimman ohutta meikkipohjaa. Jos ihollasi on peittoa vaativaa kirjavuutta, tasoita se mieluummin paikallisesti peiteaineella kuin paksulla meikkivoidekerroksella. Lisää halutessasi myös valovoidetta silmien alle, poskipäille ja kulmaluulle, se raikastaa ilmettä.

Jos käytät puuterimaista meikkipohjaa, levitä voidemaiset peiteaineet sen alle.

Editorialkuva_marras15_poskipuna

  1. Poskipuna ja aurinkopuuteri

Viimeistele iho tuomalla sille väriä poskipunalla ja/tai aurinkopuuterilla. Suosi kevyttä otetta ellei ole kyse juhlameikistä; poskipunan ei ole tarkoitus näkyä värillisenä läiskänä vaan kuultaa hennosti ja sulautua luonnollisesti ihoon.

Iholle voi vielä viimeisenä silauksena suihkauttaa kosteuttavaa ja meikin kiinnittävää suihketta.

 

Teksti: Sanni / Karkkipäivä


Kommentoi