Tie parempaan vointiin gluteenittomalla ruokavaliolla

04.03.2016

CO-CREATION EDITORIAALI ON TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ INDIEDAYSIN JA PROVENAN KANSSA

Gluteenittomuus on ollut viime vuosien trendikkäimpiä ruokavaliomuutoksia. Puhdas ja gluteeniton kaura on oikea terveyspommi – oli sitten keliakiaa tai ei. Sen terveysvaikutukset auttavat hallitsemaan veren kolesterolipitoisuutta, veren glukoositasapainoa ja suoliston hyvinvointia. Indiedaysin ja Provenan kampanjassa bloggaajat pääsivät maistelemaan gluteenittomia kauraleipiä, joissa ei kuitenkaan terveellisyyden nimissä ole maku kärsinyt. Lue bloggaajien pohdinnat gluteenittomasta ruokavaliosta!

MAMI GO GO –Minttu testasi Provenan porkkanasämpylöitä sekä valmiiksi viipaloitua kauraleipää ja kertoi gluteenittomien tuotteiden näkymisestä omassa elämässään.

”Meillä poikien isän puolella suvussa on aika paljonkin keliakiaa, joten gluteenittomat tuotteet ovat tulleet sitä kautta jonkin verran tutuiksi. Vierasvarana meillä pidettiin pakkasessa gluteenittomia tuotteita ja siitä itsellenikin on jäänyt tapa ostaa silloin tällöin gluteenitonta leipää. Varsinkin niinä viikkoina, kun lapset ovat isällään ja minä yksin kotona, ovat pakkasessa olevat leivät käteviä.”

Ainon tarinoita treenaamisesta -bloggaaja järjesti ystävilleen terveellisen hyvän olon brunssin. Ainon ystävät pääsivät nauttimaan kaura-tattarisämpylöistä, porkkanasämpylöistä sekä viipaloidusta kauraleivästä.

”Aika kauas ollaan tultu siitä, kun gluteenittomat leivät olivat kovia koppuroita, sillä nämä ovat koostumukseltaan ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Leivät löytyvät siis kauppojen pakastealtaasta ja ne voi sulattaa joko huoneen lämmössä, tai lämmittämällä mikrossa. Itse pidin niitä hetken uunissa, joka oli ollut aikaisemmin päällä, jolloin sämpylöistä tuli ihanan lämpimiä ja tuoreen tuntuisia!”

Uuden Kuun Emilia löysi valmiiksi viipaloidusta kauraleivästä uuden suosikin. Bloggaajan mukaan gluteenittomuudessa parasta on kevyempi olo ja turvotuksen häviäminen.

”Monesti kuitenkin ihminen kärsii viljatuotteiden tuomasta turvotuksesta ja ainakin itselläni gluteeniton vei pois juurikin tuota turvotusta, minkä seurauksena myös vaatteet istuivat mukavammin päälle ja vaakalukemakin lähti laskemaan. Vehnän mättäminen ruokavalioon aiheuttaa meille myös jonkinlaista riippuvuutta, joten toki karsimalla ravintoköyhien viljojen määrää, voimme sitä kautta vaikuttaa myös ulkoiseen olemukseemme.”

MUTSIS ON.Emilia ihastui Provenan leivissä niiden tuoreuden tuntuun.

”Helpottaa kyllä elämää ja tätä gluteenittoman ruokavalion noudattamista ihan älyttömästi, kun löytää tällaisen helpon, aina valmiin tuotteen, jota syödessä ei takaraivossa kolkuta jatkuvasti se ärsyttävä ”hitto kun en voi syödä gluteenia” -ääni.”

 

Kuvat: Bloggaajilta
Teksti: Janika Haapasalmi


Kommentoi