Blogirinki Media osaksi Kaleva-konsernia

09.03.2016

Uusi verkkomedia tavoittaa viikoittain lähes puoli miljoonaa lukijaa

Kaleva on ostanut osake-enemmistön Blogirinki Media Oy:stä, lukijamäärältään Suomen toiseksi suurimmasta blogiyhteisöstä. Kaleva jatkaa näin panostuksiaan digitaaliseen liiketoimintaan marraskuisen Indiedays-blogimedian kaupan jälkeen. Voimansa yhdistämällä Indiedays ja Blogirinki tavoittavat lähes puoli miljoonaa viikoittaista lukijaa ja muodostavat näin tavoittavuudeltaan Suomen suurimman blogimedian.

”Blogeilla ja muilla sosiaalisen median kanavilla on tärkeä merkitys lukijoiden jakaessa kokemuksia ja hakiessa inspiraatiota elämäänsä, olipa kysymys pukeutumisesta, sisustuksesta, hyvinvoinnista tai ruoasta. Blogien kautta Kaleva on läsnä lukijoiden arjessa”, toteaa Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalainen. Blogiringin bloggaajayhteisöön kuuluu yli sata laadukasta ruoka-, leivonta-, perhe- ja hyvinvointiblogia, joita seuraa viikoittain lähes 250 000 lukijaa. Blogirinki Media tuottaa mainostajille laadukasta sisältönäkyvyyttä, jossa brändien viesti välittyy kuluttajille suosittujen blogien kautta.

Blogirinki Median toimitusjohtaja Laura Hakanen on ehtinyt työskennellä useissa suurissa mediataloissa muun muassa toimittajana, tuottajana ja myynnin kehitystehtävissä. Ruokablogia pitävä Hakanen ryhtyi yrittäjäksi kolmisen vuotta sitten ja on innostunut Blogiringin uuden kehitysvaiheen käynnistyessä osana Kaleva-konsernia: ”Blogirinki Media on itsenäisten bloggaajien tiivis yhteisö, jonka tulevaisuudelle haluamme luoda mahdollisimman hyvät puitteet. Kalevan kautta saamme käyttöömme paremman teknologia-alustan, analytiikan ja lisää myyntivoimaa, mikä tuo etuja bloggaajillemme ja mainostajakumppaneillemme”, kertoo Hakanen.

Indiedays ja Blogirinki Media muuttavat yhteisiin toimitiloihin ja yhdistävät mediamyyntinsä. ”Mainostaja voi nyt yhdestä paikasta saada sisältömarkkinoinnin ratkaisut, joilla tavoitetaan valtaosa Suomen naiskohderyhmästä. Indiedaysin ja Blogiringin vahvat ja pidetyt brändit sekä toisiaan täydentävät palvelukonseptit säilytetään ennallaan. Yhdistämällä molempien yritysten vahvuudet syntyy Suomeen ainutlaatuinen sosiaalisen median ja sisältömarkkinoinnin osaaja”, kiteyttää Haapalainen yrityskaupan merkitystä Kalevan mainostaja-asiakkaille.

Suomen suurimmalla blogiportaalilla Indiedaysilla on takanaan kolmisen kuukautta osana Kaleva-konsernia. ”Blogirinki on tehnyt hienoa työtä rakentaessaan ruoka- ja perheblogien yhteisön ja sisältömarkkinoijia palvelevan konseptin. Kahden menestyneimmän blogiportaalin liitto avaa meille hienot mahdollisuudet kehittää uusia palveluja sekä mainostajille että bloggaajille”, korostaa Indiedaysin perustaja ja toimitusjohtaja Esa Suurio.

Omistusmuutoksen jälkeen Laura Hakanen jatkaa Blogirinki Median toimitusjohtajana ja Anne Häkkinen myyntijohtajana. Molemmat heistä jatkavat myös yhtiön osakkaina.


Kuvassa vasemmalta Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalainen, Blogiringin toimitusjohtaja Laura Hakanen ja myyntijohtaja Anne Häkkinen sekä Indiedaysin toimitusjohtaja Esa Suurio.

Kaleva on Oulussa toimiva nykyaikainen monimediayhtiö, jonka lehtiliiketoiminnan päätuote Kaleva on Pohjois-Suomen suurin ja Suomen neljänneksi suurin seitsenpäiväinen sanomalehti. Kalevan strategiaan kuuluu digitaalisen liiketoiminnan kannattava kasvattaminen. Yhtiön palveluksessa on noin 500 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 56,6 miljoonaa euroa.

Blogirinki Media on itsenäisten blogien yhteisö ja monipuolista sisältömarkkinointia toteuttava suunnittelutoimisto. Yhtiö on erikoistunut tuottamaan räätälöityä sisältömainontaa, joka viestitään monikanavaisesti edelläkävijäblogeissa. Blogirinki Media on ollut vahvasti mukana sisältömarkkinoinnin yhteisten pelisääntöjen luomisessa. Yritys on parin vuoden aikana kasvanut voimakkaasti tehden 0,45 miljoonan euron liikevaihdon vuonna 2015.

Indiedays toimii Helsingissä kymmenen työntekijän voimin tarjoten mainostajakumppaneilleen innovatiivisia sisältömarkkinoinnin ratkaisuja. Yhtiö tuottaa sisältömarkkinoinnin kampanjoita avaimet käteen -periaatteella huolehtien blogiyhteistöistä, some-näkyvyydestä sekä valokuvien, videoiden ja mainosten tuotannosta. Indiedays järjestää kahdesti vuodessa Suomen suurimman bloggaajien ammattitapahtuman, Bloggers’ Inspiration Dayn. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 1,35 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja antavat:

Jukka Haapalainen, toimitusjohtaja, Kaleva Oy
jukka.haapalainen@kaleva.fi, puhelin 0400 450 671

Laura Hakanen, toimitusjohtaja, Blogirinki Media Oy
laura@blogirinki.fi, puhelin 050 342 1888

Esa Suurio, toimitusjohtaja, Indiedays Oy
esa.suurio@indiedays.com, puhelin 040 712 0211


Kommentoi