Oikotie herkuttelun autuaaseen onneen!

29.04.2016

CO-CREATION EDITORIAALI ON TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ INDIEDAYSIN JA VAASAN KOTIUUNIN KANSSA

Arki-iltaisin ja viikonloppuisin kaipaisi usein jotain suolaista tai makeaa herkuteltavaa, mutta arjen kiireiden keskellä pullan tai leivän leipominen alusta loppuun voi tuntua vaivalloiselta ja aikaa vievältä. Vaasan haastoi bloggaajamme leipomaan ihania herkkuja valmiista Kotiuunin uusista leipä- ja pullataikinapakasteista. Lue, mitä kaikkea bloggaajat saivat taikinoista loihdittua vaivattomasti!

Kulinaari

”Monesti tuntuu, että leipominen on turhan työlästä ja sotkuista puuhaa. Mittailua, sekoittelua, odottelua ja taikinaan sotkeutuneita sormia ennekuin päästään lähellekään sitä hauskinta asiaa eli itse leipomista. — Vaasanin valmistaikinat ovat tässä oikotie onneen ja rohkaisivat ainakin meidät kolme iloista leipuria kokeilemaan ihan uusia juttuja!” – Kulinaari

5 6

Tiina H. otti haasteen vastaan ja päätti leipoa suloisia pullatikkareita ja täytettyjä patonkeja. Tiina ei ollut koskaan ennen leiponut patonkia, mutta kokeilu onnistui lopulta hienosti!

”Nytpä tuli sitten sekin kokeiltua, ja siis oikeasti voiko olla leipominen enää yhtään tämän helpompaa. No ei voi!” – Tiina H.

But I’m a human not a sandwich -blogin Iina ei yleensä ole kovinkaan suuri jauhopeukalo, ja tähän asti omatekoiset leipäkokeilut ovat jääneet minimiin. Vaasan Kotiuunin taikinoiden helppouden vuoksi kuitenkin jopa pienet apukokit pääsivät mukaan leivontapuuhiin. Tuloksena syntyi cashew-karpaloleipää ja puustipopseja.

”Esikoinen pyöräytti toisen patongin ihan kokonaan itse, ja uunia lukuun ottamatta hän osasi siis tehdä tämän reseptin alusta loppuun asti aivan omin päin.” – But I’m a human not a sandwich

Vapun lähestyessä moni varmasti miettii, mitä pakata mukaan piknik-koriin. Suolaiset muffinsit ja makeat churrot ovat nappivalinta esimerkiksi vappupiknikille tai viikonlopun brunsseihin. Katso Kulinaarin ja Unelmaa leipomassa -blogin vinkit churrojen leipomiseen!

Unelmaa leipomassa -blogin Hanna ihastui myös leipätaikinan monipuolisuuteen. ”Mielikuvitusta käyttämällä siitä muotoutui helposti mm. minipizzoja, leipätikkuja kuin myös piparimuotilla tehtyjä sydänsämpylöitä. Aivan mahtavaa!”

Marianna ja Uino innostuivat myös taiteilemaan suolaisia herkkuja. Yhteisen kokkaushetken seurauksena syntyivät tuoreet ja herkulliset kierrepatonki ja solmusämpylä.

”Lopputulos oli kyllä herkullinen, itse leivotultahan se maistui!” – Marianna

Suolaisen vastapainoksi piti tietenkin leipoa vielä jotain makeaa. Mariannan minikorvapuustit ja Ainon pullachurrot maistuivat makeannälkään – ehkä vähän liiankin hyvin:

”ONNEKSI kotona oli mun lisäksi myös kaksi miestä, etten syönyt kaikkia yksin :D” – Uino

 

Kuvat: bloggaajilta
Teksti: Eveliina Vironen


Kommentoi