Koe aivan uudenlainen Berliini!

30.05.2016

CO-CREATION EDITORIAL TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ SAKSAN MATKAILUTOIMISTON KANSSA

Euroopan luovana pääkaupunkina tunnettu Berliini edustaa uutta Saksaa ja tarjoaa vierailijalle vaikuttavia museoita, musiikkia, muotia sekä taidetta. Berliini ei kuitenkaan ole pelkkää kaupungin vilskettä, vaan metropolin keskeltä löytyy myös paljon mahdollisuuksia rentoutua ja hengähtää luonnon helmassa. Tutustu Berliiniin vihreisiin ajanviettotapoihin ja koe tämä inspiroiva kaupunki aivan uudella tavalla!

Osallistu arvontaan tämän artikkelin lopussa ja voit voittaa lentoliput kahdelle Saksaan!

Berlin, Deutschland, Brandenburger Tor, Pariser Platz
Berliinin tunnetuin maamerkki on Brandenburgin portti kaupungin historiallisessa keskustassa.

Historian havinaa Charlottenburgin linnapuistossa

Berliinin vanhin palatsi, 1600-luvun lopussa rakennettu Charlottenburg, sekä palatsin upea linnapuisto sijaitsevat Länsi-Berliinissä. Charlottenburg ja sen ympäristö tarjoavat vieraille upeaa barokkiarkkitehtuuria, puutarhassa puolestaan on mahdollisuus viettää pidempikin aika luonnon parissa rauhoittuen. Palatsia vastapäätä löytyy lisäksi useita museoita ja taidegallerioita, joten kohde on erityisesti taiteen ystävien makuun.

Das Elefantentor am Eingang Budapester Str. zum Zoologischen Garten Berlin im Bezirk Mitte, Ortsteil Tiergarten. Der Zoologische Garten Berlin ist der artenreichste Zoo der Welt. Anschrift : Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin

Das Elefantentor am Eingang Budapester Str. zum Zoologischen Garten Berlin im Bezirk Mitte, Ortsteil Tiergarten. Der Zoologische Garten Berlin ist der artenreichste Zoo der Welt. Anschrift : Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin

Eksoottista tunnelmaa Berliinin eläintarhassa

Berliinin eläintarha kuuluu pääkaupungin suosituimpien vierailukohteiden joukkoon. Kaupungin länsipuolella sijaitseva eläintarha on avattu vuonna 1844, ja se onkin yksi maailman vanhimmista sekä monipuolisimmista eläintarhoista.  Täällä vierailijan on mahdollisuus hengähtää hetki poissa kaupungin melskeestä. Eksoottisten asukkaiden ihastelun lisäksi kävijät saavat nauttia puiston Aasialaistyylisestä arkkitehtuurista.

Berlin, Deutschland, Eastside Gallery, Berliner Mauer

5275_1600

Pyöräile läpi historiallisten maamerkkien

Berliinissä liikutaan paljon pyörällä ja matkailijalla on mahdollisuus tutustua kaupunkiin kätevästi pyörän selästä. Pyöräily onkin yksi helpoimmista tavoista tutustua yhteen kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, Berliinin muuriin. Pyöräilyreitti kulkee läpi kaupungin keskustan, museoiden, muistomerkkien ja kaupungin vanhojen rajojen. Tässä retkessä yhdistyykin Berliinin dramaattinen historia sekä vehreät maisemat kaupungin ulkopuolella.

Berlin, die Museums - Insel, part of the World Heritage of the UNESCO, das Bode - Museum, die Spree und die Strand Bar im Monbijoupark.

Saarbrücken, Berliner Promenade und Staatstheater

Tutustu metropolialueen järviin

Rantaelämää ja järvimaisemia on mahdollista kokea myös Berliinissä. Berliinin alueelta löytyvien 13 järven ja viiden joen varrella on peräti 360 kilometriä toinen toistaan ihanampia rantakatuja, jotka tarjoavat vierailijalle pakopaikan metropolin vilinästä.  Kaupungin järvet ja niitä ympäröivät rantaniittymaisemat ovatkin ehdottomasti vierailun arvoisia. Yksi tunnetuimpia hiekkarantoja sijaitsee Wannesee -järvellä, josta löytyy oma paikkansa niin veneilijöille kuin nudisteillekin.

 

Kerro missä Saksan kaupungissa sinä viettäisit mieluiten pitkän viikonlopun ja miksi, ja osallistu samalla arvontaan! Palkintona voit voittaa lennot kahdelle omalle unelmalomallesi Saksaan. Kilpailu päättyy 4.7.2016 Katso kilpailun säännöt.

Teksti: Laura Siltala
Kuvat: Saksan Matkailutoimisto

 


7 Responses to “Koe aivan uudenlainen Berliini!”

 1. Eeva-Maria sanoo:

  Berliiniin on aina ihana palata! <3

 2. Sinii sanoo:

  Berliinissä ehdottomasti! Aivan ihana miljöö ja tunnelimallinen kaupunki. Loistavaa ruokaa ja hyvät ostosmahdollisuudet :)

 3. Leila sanoo:

  Berliinistä löytää niin paljon koettavaa ja nähtävää. Onhan siinä ikäänkuin kaksi kaupunkia samassa paketissa. Mahtava shoppailukaupunki…..puhumattakaan hyvästä ruoasta ja juomasta!
  Munchen on kyllä vahva kakkonen…..samoista syistä.
  Molemmissa viihtyy koko perhe.

 4. helena sanoo:

  Suuret ostosmahdollisuudet ja historian kannalta kiinnostava.

 5. Susanna Hällmark sanoo:

  Haluaisin viedä tyttäreni uudelleen Berliiniin, jossa hän koki mielettömän elämyksen helmikuussa 2015 Queenin ja Adam Lambertin keikalla. Olisi ihanaa palata näihin tunnelmiin ihanan tyttäreni kanssa.

 6. Iida sanoo:

  Berliini on aivan mahtava kohde. Sieltä löytyy niin paljon nähtävää laidasta laitaan. Hyviä shoppailumahdollisuuksia, mielenkiintoista historiaa ja hyvää ruokaa, puhumattakaan kaupungin yleistunnelmasta joka on vertaansa vailla.

 7. Jenni sanoo:

  Berliiniin lähtisin, täynnä kaikenlaista mielenkiintoista; mielettömistä makuelämyksistä aina erilaisiin kulttuuriin yhdistettynä fanaattiseen fudishulluuteen! Voi kun matkaan pääsisin! :)

Kommentoi