Kaksi kaupunkia veden äärellä, Hampuri ja Bremen

31.05.2016

CO-CREATION EDITORIAL TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ SAKSAN MATKAILUTOIMISTON KANSSA

Kaksi historiarikasta rannikkokaupunkia, Hampuri ja Bremen, tarjoavat vierailleen Hansakaupungin tunnelmaa sekä merellisiä ajanviettotapoja. Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki ja tunnetaan muun muassa maailman syntisimmän kadun, Reeperbahnin, kaupunkina. Naapurikaupunki Bremen on erityisen tunnettu tunnelmallisesta vanhasta keskustastaan, joka Unesco-kohteineen on tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää. Molemmat kaupungit omaavat yli 1 200-vuotisen historian, jonka tutkimisen lomassa vierailijalla on myös mahdollisuus rentoutua ja nautiskella luonnon ja veden läheisyydestä. Tutustu kaupunkien matkatärppeihin ja suunnittele oma unelmalomasi Saksassa!

Osallistu arvontaan tämän artikkelin lopussa ja voit voittaa lentoliput kahdelle Saksaan!

Zum ersten Mal seit 1997 ist die Hamburger Aussenalster für ein offizielles Alstereisvergnügen frei gegeben. eine Millionen Besucher kommen am Wochenende auf die Alster. Blick aus dem Highflyer aus 150 Metern Höhe.

Rentoudu Alsterseen -järven rannalla

Yksi Hampurin uniikkeja piirteitä on kaupungin keskustan sijainti Alersteen-järven rannalla. Tämä on Hampurin asukkaiden lähivirkistysalue, jonne vierailija voi suunnata rentoutumaan ja nauttimaan veden läheisyydestä. Suuremmalta Außenalsterin järvialueelta löytyvät purjehtijat ja soutelijat, ja pienemmän Binnenalster-järvialueen ympäröivät kaupat, kahvilat, galleriat sekä kaupungin pääbulevardi, Jungfernstieg.

4474_1600 7009_1600

Nauti merellisestä tunnelmasta Hampurin satamassa

Hampurin satamassa matkaajalla riittää nähtävää ja koettavaa. Alueelta löytyvä mm. tunnettu 100-vuotias Speicherstadt-varastokaupunki täynnä erikoisliikkeitä ja museoita, sekä joka sunnuntaiset kalamarkkinat. Kalamarkkinat käynnistyvät jo varhain aamulla ja osa markkinakävijöistä tuleekin paikalle haukkamaan aamupalaa pitkäksi venyneen lauantai-illan jälkeen. Vanhalle satama-alueelle on rakenteilla myös HafenCityn kaupunginosa, joka on Euroopan suurin kaupungin elvyttämisprojekti. Vanhaa meren päälle rakennettua satama-aluetta on modernisoitu tarjoamaan vierailijoille ajankohtaisen arkkitehtuurin lisäksi kahviloita, shoppailua ja kulttuuria.

HAMBURG, Hafencity 20121, ÜbersichtUusi HafenCityn kaupunginosa yhdistää historiallisen puupaalujen varaan rakennetun Speicherstadtin varastokaupungin ja modernin kaupunkirakentamisen.

D-Bremen, Stadtmusikanten mit Fenster der LiebfrauenkircheYksi Bremenin historiallisen keskustan tunnetuimpia nähtävyyksiä on Grimmin veljesten satuun perustuva Soittoniekat -patsas.

Bremen_Buergerpark

Liiku luonnon helmassa Bürgerpark -kaupunkipuistossa

Bürgerpark on 202 hehtaarin puisto aivan Bremenin sydämessä, josta löytyvät mahdollisuudet liikkumiseen niin jalan, pyörällä kuin soutaen. Paikalliset kaupunkilaiset rakensivat puiston 1800-luvun puolessavälissä ja puisto toimii edelleen mahdollisuutena rentoutua hurmaavien purojen, suihkulähteiden, siltojen ja luontopolkujen äärellä. Pyöräilystä tunnetussa kaupungissa jopa 25 % kaupunkilaisista liikkuu polkupyörällä ja paikalliseen tunnelmaan vierailija pääsee mukaan vuokraamalla sähköpyörän, jolla on helppo liikkua myös muualla kaupungissa.

Bremerhaven : Nordmole Geestemuende mit Havenwelten : Atlantic-Hotel, Klimahaus, Einkaufszentrum Mediterraneo8003_1600 (1)

Nauti tunnelmasta Schlachte -promenadin terasseilla

Bremenin Schlachte on tunnelmallinen uudelleen muokattu Weser-joen promenadi. Promenadin vilkkailla terasseilla on kesäkaudella mahdollista nautiskella maisemista veden äärellä aina keskiyöhön saakka ja ne ovatkin hyvän sään sattuessa vierailijan ehdoton ykköskohde. Promenadin varrelta löytyy myös Martin-laituri, joka on lähtöpaikka Weserin joki- tai satamakiertoajeluille. Joella matkailija voi tavallisen turistikierroksen lisäksi nauttia kulttuurista teatterilaivalla tai herkutella kynttiläillallisella ravintolalaivassa.

Kerro missä Saksan kaupungissa sinä viettäisit mieluiten pitkän viikonlopun ja miksi, ja osallistu samalla arvontaan! Palkintona voit voittaa lennot kahdelle omalle unelmalomallesi Saksaan. Kilpailu päättyy 4.7.2016 Katso kilpailun säännöt.

 

Teksti: Laura Siltala
Kuvat: Saksan Matkailutoimisto

16 Responses to “Kaksi kaupunkia veden äärellä, Hampuri ja Bremen”

 1. Riikka sanoo:

  Berliinissä; kaupunkiin pääsee nopeasti suoralla lennolla ja se pursuaa kaikenlaista kiinnostavaa kulttuuria; museoita, livemusaa, nykytaidetta…

 2. ari heikkilä sanoo:

  Münchenistä parhaat yhteydet moneen nähtävyyteen.

 3. Mari sanoo:

  Perinteikäs Bremen.

 4. Ronja sanoo:

  Hampurissa! Upeanoloinen suurkaupunki täynnä kulttuuria, ja vielä meren äärellä!

 5. Eve sanoo:

  Berliini! Siellä on upeita nähtävyyksiä ja kiehtova historia, olisi mahtava päästä tutustumaan maahan ja kokea mahtavia kulttuuri- ja ruokaelämyksiä! :)

 6. Riitta sanoo:

  Berliini olisi hienoa nähdä ja kokea.

 7. Pirjo sanoo:

  Berliini, paljon nähtävää ja rento meininki.

 8. Eeva sanoo:

  Berliinistä löytyy nähtävää ja koettavaa niin kesällä kuin talvellakin.Sopii kaikille,kulttuurin ystäville,reppureissaajille ja lapsiperheille.

 9. pöllö sanoo:

  Berliini on mahtava kulttuurikaupunki.

 10. suvi sanoo:

  Hampuri on paras kaupunki. Sen ihaniin reheviin ja kauniisiin puistoihin ei kyllästy koskaan, varsinkin keväinen kukkaloisto on vertaansa vailla!

 11. Inka sanoo:

  Berliini on kerrassaan upea ja siellä on paljon nähtävää.

 12. Nanne sanoo:

  Berliini on minulle jo aiemmin tuttu ja kovin kiehtova kaupunki olikin. Ehkä siksi pitää valita tuo Hampuri. Se kiinnostaa myös kovin. Yläaste ikäisenä sinne piti lähteä mutta mentiinkin Lyypekkiin.
  Ja veden läheisyys kiehtoo aina! :)

 13. Tiina sanoo:

  Munchen. Kaunis, monipuolinen kaupunki ja oma rakas tytär asuu siellä.

 14. Jenni sanoo:

  Berliinissä en ole käynyt, mutta olen kuullut paljon hyvää. Olisi kiehtova kaupunki päästä paikan päälle.

 15. Miia sanoo:

  Bremen tuntuu sopivan kokoiselle kaupungille haltuun otettavaksi viikonloppulomasen aikana!

 16. jossunen sanoo:

  Berliini olisi vielä käymättä….

Kommentoi