Koe Etelä-Saksan helmet Stuttgart ja München!

31.05.2016

CO-CREATION EDITORIAL TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ SAKSAN MATKAILUTOIMISTON KANSSA

Stuttgart ja München ovat kaksi modernia suurkaupunkia Etelä-Saksassa täynnä kulttuuria ja autoilun historiaa. Stuttgart lumoaa ihastuttavalla sijainnillaan, mahtavilla linnoillaan ja monipuolisella arkkitehtuurillaan. Saksan kolmanneksi suurin kaupunki München tunnettaan muun muassa Biergarten-olutterasseistaan sekä automerkki BMW:n kotikaupunkina. Kaupunkikulttuurin, nautiskelun ja yöelämän lisäksi matkailija pääsee näissä eläväisissä kaupungeissa myös hengähtämään luonnon äärellä. Tutustu kaupunkien matkatärppeihin ja suunnittele oma unelmalomasi Saksassa!

Osallistu arvontaan tämän artikkelin lopussa ja voit voittaa lentoliput kahdelle Saksaan!

2296_1600
Linna-aukio aivan Stuttgartin keskustan sydämessä on suosittu kohtauspaikka.

Bildnummer: 352 Aus der Bilddatenbank der Deutsche Zentrale f¸r Tourismus - http://www.bilddatenbank-dzt.de

Pakene kaupungin humua eksoottiseen puutarhaan

Yksi Stuttgartin suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista on Wilhelman puutarha. Kyseessä on yksi Euroopan kauneimmista eläin- ja kasvitieteellisistä puutarhoista, joka on koti noin 8000 eri eläinlajille. Puutarhavierailulle kannattaakin varata runsaasti aikaa, sillä näkemistä varmasti riittää. Täällä vierailija pääsee rentoutumaan kauniin arkkitehtuurin ja eksoottisten lajien äärellä, aivan kaupungin keskustassa.

Bildnummer: 354 Aus der Bilddatenbank der Deutsche Zentrale f¸r Tourismus - http://www.bilddatenbank-dzt.de

6032_1600

Yhdistä raikas ulkoilma ja herkuttelu viinitiloilla

Stuttgart sijaitsee keskellä yhtä Saksan suurimmista viininviljelysalueista ja kaupungilla on pitkät perinteet viinivalmistajana. Lähimmät viinirinteet näkyvät jo aivan kaupungin keskustasta päärautatieasemalta ja ostoskaduilta. Nautiskelijan on helppo suunnatta patikoimaan Stuttgartin viinirinteille ja vierailla samalla viinitiloilla tutustumassa paikallisiin erikoisuuksiin. Alueen viinejä juhlistetaan Stuttgartissa myös jokavuotisilla viinifestivaaleilla.

2490_1600
Yksi Münchenin keskeisimmän aukion, Marienplatzin, vaikuttavimpia rakennuksia on kaupungin uusi raatihuone.

Nautiskele hurmaavan Englantilaisen puutarhan tunnelmasta

Münchenissä suurkaupungin vilskettä on helppo paeta kaupungin keskustaan avautuvaan Englantilaiseen puutarhaan. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta puistoalue kattaa 3,7 neliökilometriä ja on yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoista. Yksi puiston päänähtävyyksistä on kiinalaistyylinen padoga, jonka vierestä löytyy Saksassa tyypillinen olutpuutarha.

Bildnummer: 1973 Aus der Bilddatenbank der Deutsche Zentrale für Tourismus - http://www.bilddatenbank-dzt.de

Herkuttelijan suuntaa Viktualienmarktin markkinoille

Viktualienmarktin markkinat on vuodesta 1807 asti toiminut perinteinen ruokatori, mistä löytyvät sekä paikalliset erikoisherkut, että eksoottisemmat maut. Täällä matkailija voi kierrellä rauhassa ja nautiskella tunnelmasta, tai vaikka kerätä mukaan eväät täydelliselle piknikille. Viktualienmarktilta löytyy myös kaupungin keskeisin olutravintola, jonne mahtuu satoja asiakkaitta. Osta Baijerilaiseen tapaan torilta mukaan paikallisia juustoja ja makkaroita, joita voi nautiskella olutravintolassa ostetun juoman kera. Ruokaharrastajien kannattaa suunnata myös läheiselle Schrannenhallen entiselle viljavarastolle, joka on täynnä kahviloita ja deli-myymälöitä.

Kerro missä Saksan kaupungissa sinä viettäisit mieluiten pitkän viikonlopun ja miksi, ja osallistu samalla arvontaan! Palkintona voit voittaa lennot kahdelle omalle unelmalomallesi Saksaan. Kilpailu päättyy 4.7..2016 Katso kilpailun säännöt.

 

Teksti: Laura Siltala
Kuvat: Saksan Matkailutoimisto

 

 


9 Responses to “Koe Etelä-Saksan helmet Stuttgart ja München!”

 1. Markus Kärkkäinen sanoo:

  Saksaan tekisi mieli!

 2. Anu sanoo:

  Munchen olisi kyllä varmasti ihana paikka :)

 3. Jonnaajon sanoo:

  Haluaisin käydä Berliinissä, koska olen aina halunnut käydä siellä. Itseäni kiehtoo kaupungin ajattomuus, monipuolisuus ja urbaani kaupunkikulttuuri.

 4. Marre sanoo:

  Saksa on kiehtonut ala-asteikäisestä saakka ja olen sinne aina halunnut matkustaa. Munchen olisi huippukohde.

 5. Anu274 sanoo:

  Berliiniin!

 6. Marja porkka sanoo:

  Munchen, kerran käyty ja tekisi mieli uudestaan!

 7. Satu sanoo:

  Hei, mieheni on todellinen BMW-autohullu ja haaveillut pääsevänsä jo 4 vuotta juuri tuonne Münchenin automuseoon, voisiko parempaa lahjaa antaa kuin matkan tuonne:)

 8. Krista sanoo:

  Dresdeniin tai Berliiniin! Molemmat kiinnostavat historiansa puolesta ja koska mies on insinööri niin olisi varmasti riemuissaan päästessään Saksaan. Onhan se insinöörien ”Luvattu maa” :D Itsekään en Saksassa ole käynyt niin olisi hieno kokemus :)

 9. Hans sanoo:

  Saksanvierailuilla olen pitkään haaveillut Munchenista, jonka historia ja maantieteellinen sijainti Alpeilla kiinnostaa kaikkine mahdollisuuksineen. Rakas ystävä perheineen muutti jokin aika sitten kaupunkiin. Olen saanut nauttia vierailuista Suomessa niin lukuisia kertoja että olisi ihanaa vihdoin vastata kyläilynutsuun.

Kommentoi