Kuukauden Vaikuttaja: MAMI GO GO

01.02.2017

Syksyn Inspiration Blog Awardseissa palkitut bloggaajat voittivat itselleen myös Kuukauden Vaikuttaja -tittelin, jonka myötä pyysimme heitä kertomaan hieman enemmän itsestään sekä bloggaamisesta. Lifie -sivustolta tuomariston valinta osui MAMI GO GO -blogiin, ja alta pääsetkin lukemaan lisää Mintusta!

Minttu-MAMI-GO-GO-1

Blogisi nimi: MAMI GO GO

Oma nimesi: Minttu Mäntysalo
Ikä: 30

Instagram: @mintturipakinttu

Snapchat: minttummm

Youtube-kanava: Minttu Mäntysalo MAMI GO GO

Minttu-MAMI-GO-GO-3

Mistä blogisi nimi tulee? Kun perustin blogini 7 vuotta sitten, en ajatellut asiaa kovin tarkasti, tein sen hetken mielijohteesta. En ollut siis myöskään ehtinyt miettimään blogin nimeä. Halusin nimestä lyhyen ja ytimekkään, jonkun joka kuvastaisi itseäni ja sen hetkistä elämäntilannettani. Olin silloin pienen pojan nuori äiti, olin jatkuvasti menossa, harrastin paljon ja kävin poikani kanssa usein keskustassa kahviloissa ja tapaamassa ystäviäni – siitä nimi sitten noin kahden sekunnin miettimisen jälkeen tuli.

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Minusta tuntui, että minulla oli enemmän sanottavaa, mitä Facebook statukseen mahtui. Halusin paikan omille ajatuksille ja kiinnostuksen kohteilleni. Perhe-elämän lisäksi halusin kirjoittaa myös muistakin aiheista, kuten kauneudesta, muodista, musiikista ja sisustuksesta.

Mikä on parasta bloggaamisessa? On vaikea sanoa yhtä parasta asiaa bloggaamisesta, se antaa niin paljon! Bloggaamisesta on tullut todella tärkeä kanava ilmaista itseäni niin tekstin kuin kuvienkin muodossa. Kirjoittamalla olen myös oppinut paljon itsestäni sekä antanut esimerkiksi paljon arvokasta vertaistukea lukijoilleni, ehkä juuri se on parasta.

Mikä taas haastavinta? Haastavinta on ehdottomasti ajankäyttö. Jos vain voisin, tekisin blogia 24h vuorokaudessa. Välillä on harmi ettei kaikkien ideoiden toteuttamiseen vain yksinkertaisesti ole aikaa tai muuten resursseja.

Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen? Näitä on mahtunut seitsemään vuoteen ihan hirveästi! Yksi hauskimmista muistoista on, kun lähdin toisen, minulle entuudestaan täysin tuntemattoman bloggaajan kanssa kolmeksi yöksi Pariisiin. Teimme juttua lempiravintoloistamme, kahviloista ja kaupoista. Tulimme onneksi ihan hurjan hyvin juttuun keskenämme ja olemme edelleen ystäviä. Sen lisäksi, että meillä molemmilla oli todella huono suuntavaisto, oli meillä myös (ehkä juuri osittain sen ansioista) todella hauska reissu yhdessä!

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi? On pakko sanoa että postaus, jossa laitoin Beautiful Body haasteen liikkeelle. Sain sen ansiosta levitettyä positiivista minäkuvaa sadoille tuhansille ihmisille. Haasteeseen otti osaa lähes kolmesataa bloggaajaa ja postaus noteerattiin niin Helsingin Sanomissa, iltapäivälehdissä (kuvani pääsi iltalehden kanteen!), naistenlehdissä, tv-uutisissa sekä radiossa.

BEAUTIFUL BODY HAASTE

Minttu-MAMI-GO-GO-4

Vinkkini aloittavalle bloggaajalle: Ole oma itsesi, älä yritä miellyttää tai vaihtoehtoisesti shokeerata liikaa – epäaitous ja yrittäminen paistaa läpi. Älä mieti miten ja mistä muut suositut bloggaajat kirjoittavat, vaan bloggaa ja kuvaa sinulle tärkeitä ja rakkaita asioita. Päivitä myös blogia tarpeeksi usein, ainakin muutaman kerran viikossa.

Mitä arvostat muissa ihmisissä? Aitoutta ehdottomasti. Sitä että rehellisesti uskaltaa ja haluaa olla oma itsensä. Koen olevani melko hyvä ihmistuntija ja näen kyllä jos joku esittää muuta kun on. Aitouden lisäksi arvostan itsevarmuutta, toisten kunnioittamista, huumorintajua ja sitä jos ihminen suhtautuu intohimoisesti johonkin hänelle tärkeään asiaan.

Mikä on elämäsi paras päätös? Täytyy sanoa, että blogin perustaminen on ollut yksi. Se on antanut niin paljon, lisäksi sen ansiosta olen vihdoin tajunnut mitä tahdon isona tehdä.
Toinen paras päätös on ollut perheen perustaminen nuorena. Tiesin aina että haluan lapsia nuorella iällä ja olen onnellinen, että kuuntelin sydäntäni enkä toiminut perinteisen kaavan mukaan vain koska niin ”kuuluu tehdä”.

Outo tapa, josta moni ei tiedä: Aina kun huomaan kellon olevan joko 00:00, 11:11 tai 22:22 laitan etusormen kellonajan päälle, suljen silmät ja toivon jotain.

Asia, josta pidän itsessäni: En osaa stressata turhasta. Stressaamattomuus asioista joihin ei voi vaikuttaa helpottaa kummasti elämää ja saattaa viedä vaikka minkälaisiin seikkailuihin.

Minttu-MAMI-GO-GO-21

Jatka lausetta:

Nolottaa myöntää, mutta… useinmiten en osaa olla nolona, edes sellaisista asioista joissa se voisi olla aiheellista. Elämä on liian lyhyt nolosteluihin.

Vapaa-ajallani… Tapaan ystäviä ja käyn keikoilla tai vaihtoehtoisesti vaan makaan kotona tekemättä mitään.

Haluaisin oppia… Ajamaan autolla.

Kun kukaan ei näe… Tarkistelen ihohuokosiani suurentavasta peilistä ja nypin epämääräisiä karvoja kasvoistani.

10 vuoden kuluttua… Olen luonut uraa toimittajana, matkustellut paljon ja kirjoittanut pari kirjaa.

Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi