Kuukauden Vaikuttaja: Mariannan

01.02.2017

Syksyn Inspiration Blog Awardseissa palkitut bloggaajat voittivat itselleen myös Kuukauden Vaikuttaja -tittelin, jonka myötä pyysimme heitä kertomaan hieman enemmän itsestään sekä bloggaamisesta. Indiedays -sivustolta tuomariston valinta osui Mariannan -blogiin. Kurkkaa alta Mariannan vastaukset toimituksen kysymyksiin!

unnamed (5)

Blogisi nimi: Mariannan

Oma nimesi: Marianna Mäkelä
Ikä: 26

Instagram: @mariannnan

Snapchat: mariannnan

Mistä blogisi nimi tulee? Omasta nimestäni. Päätin sen jo monia vuosia sitten, enkä ole sen jälkeen harkinnut nimenvaihtoa, vaikka moni lukija ulkomailta hämääntyy onko oma nimeni Mariannan vai Marianna.

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Vuonna 2006 halusin perustaa nettiin oman salaisen paikkani, jonne purkaisin inspiraatiota muotiin liittyen anonyymisti. En odottanut kenenkään löytävän sivulle, tai arvannut todellakaan miten kaikki vielä kehittyisi!

unnamed (3)

Mikä on parasta bloggaamisessa? Yhteys lukijoihin, valokuvaaminen, kirjoittaminen, luovuuden käyttäminen, editointiohjelmat ja pieni nörtteily. Se, että saa itse ideoida ja tehdä, vain taivas on rajana.

Mikä taas haastavinta? Bloggaaminen tuntuu 24/7 työltä, välillä on haastavaa olla vain hetkessä ja vaihtaa vapaalle, ei tsekkailla meilejä/kommentteja tai miettiä mitä seuraavaksi keksii. Mutta muunlaiset harrastukset kuten lukeminen, piirtäminen ja urheilu auttavat hetkeksi nollaamaan ajatuksia.

Paljasta kolme suosikkiblogiasi! Mistä pidät niissä?
Sincerely Jules, ihana tyyli niin blogissa kuin instassakin.
Song of Style, ensimmäisiä bloggaajia joita aloin seuraamaan, snäpistä välittyy vielä hauska persoonakin! Hänen viime vuonna julkaisemansa Instagram-opuskirja on aivan loistava myös.
The Chriselle Factor (Chriselle Lim). Jakanut lukijoiden kanssa asukuvien lisäksi vaikeita kokemuksia elämästään auttaen monia muita. Todella inspiroiva!

Paljasta kolme Instagram-suosikkiasi! Mistä pidät niissä?
pepamack. Rento ei liian huoliteltu tyyli.
lichipan. Söpöjä kuvia Japani-viboilla, ihanan pastellinen feedi!
lornaluxe. Inspiroivia detail-kuvia, simppeli tyyli mielenkiintoisilla yksityiskohdilla iskee muhun.

unnamed

Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen? Kohtaamiset lukijoiden kanssa, hauskaa erityisesti miten matkustellessa tullaan herkemmin moikkaamaan.

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi? Tarina siitä miten bloggaaminen alkoi ja kehittyi:

how i started blogging

Vinkkini aloittavalle bloggaajalle: Mieti mikä on juuri se oma juttusi. Suurin intohimosi, josta haluaisit jakaa ajatuksia/inspiraatiota/kuvia, kuuntele vain vaistoasi. Unohda kaikenlaiset ajatukset siitä minkälainen blogi pitäisi olla, ja tee siitä juuri omannäköisesi. Äläkä ota paineita lukijamäärän kasvattamisesta tai liiasta stressistä, esim onko blogi tarpeeksi ammattimainen tai yhtenäinen tai mitä tahansa, kaikki kehittyy ajan kanssa juuri niinkuin kuuluukin, jos vain toteutat aitoa itseäsi!

Mitä arvostat muissa ihmisissä? Aitoutta ja ystävällisyyttä. Sitä, että ollaan juuri sellaisia kuin ollaan, ei tuomita muita tai puhuta pahaa selän takana.

Mikä on elämäsi paras päätös? Oman koiran hankinta, en voisi kuvitellakaan enää elämää ilman Minnietä!

unnamed (6)

Outo tapa, josta moni ei tiedä? Juttelen Minnielle aika paljon kaikkea maan ja taivaan väliltä, ja usein musta tuntuu kuin se ymmärtäisi, hahah. Välillä tulee nolo tilanne lenkillä, jos luulen ettei lähistöllä ole ketään ja alan höpöttämään Minnielle, mutta siinä takana käveleekin joku.

Asia, josta pidän itsessäni: Tietynlainen rauhallisuus. Olen isoissa porukoissa tarkkailijatyyppiä, mutta nykyään arvostan omaa introverttipuoltani.

Jatka lausetta:

Nolottaa myöntää, mutta… Olen oikeasti aika nörtti. Ensimmäinen kirja jota muistan itse lukeneeni opittuani lukemaan, oli kirja kuinka perustaa omat kotisivut. Se oli niin kiehtova! Niitä kotisivuja sitten perustettiin, perheeni koiralle sekä pehmoleluilleni ja ties mille.

Vapaa-ajallani… Näen ystäviä ja perhettä, treenaan, luen kirjoja, käyn Minnien kanssa lenkeillä, meditoin ja pohdin elämää.

unnamed (1)

Haluaisin oppia… Rennommaksi, välittämään vähemmän turhasta tai muiden mielipiteistä, uskomaan että kaikki kyllä järjestyy. Kehityn tässä kyllä kokoajan, oon oppinut että mitä enemmän elämään luottaa sitä varmemmin kaikki järjestyykin!

Kun kukaan ei näe… Otan piilarit pois, vaihdan verkkareihin ja silmälaseihin, olen kotiminä pikkumyy-nutturassani ja kuluneessa jättipaidassani.

10 vuoden kuluttua… On elämä kenties vienyt johonkin uuteen suuntaan, mutta toivon mukaan asun edelleen Helsingissä Minnien kanssa.

 

Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi