Kuukauden Vaikuttaja: Uino

01.03.2017

Syksyn Inspiration Blog Awardseissa palkitut bloggaajat voittivat itselleen myös Kuukauden Vaikuttaja -tittelin, jonka myötä pyysimme heitä kertomaan hieman enemmän itsestään sekä bloggaamisesta. Indiedays -sivustolta lukijoiden suosikiksi nousi Uino. Kurkkaa alta Ainon vastaukset toimituksen esittämiin kysymyksiin!

Blogisi nimi: Uino

Oma nimesi: Aino
Ikä: 25

Instagram: @uinoo

Snapchat: Uino Aino

YouTube-kanava: UinoAino

Mistä blogisi nimi tulee?
– Ala-asteelta saakka, kun muutimme kaikkien tyttöjen nimissä o tai a-kirjaimen tilalle u kirjaimen, joten minusta tuli Uino. Nimi ei tuolloin pysynyt käytössä, mutta koska minulle ei oltu ikinä keksitty lempinimeä tuon lisäksi, pysyi se mielessäni aina. Halusin että blogin nimi ei olisi ikinä oma nimeni vaan minulla olisi käytössä ”peitenimi” jota kenelläkään muulla ei olisi.

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
– -08 Halloween iltana olin todella yksinäinen ja tylsistynyt, olin innostunut ottamaan kuvia isän työkameralla ja olin enemmän ja enemmän innostunut kirpputoreista, vaatteiden muokkaamisesta ja kuvailusta, halusin jakaa niitä ja ajatuksiani johonkin, vaikka kukaan ei niitä näkisi. Kavereita ei tuolloin ollut, mutta aikaa oli liikaakin :D

Mikä on parasta bloggaamisessa?
– Itsensä ilmaisu, se on kuin päiväkirja välillä minulle. Vaikka nykyään olenkin puhelias ja avoin ihminen varsinkin läheisilleni, tuntuu että saan silti aina enemmän kerrottua kuvilla ja tekstillä. Siihen myös sisältyy kaikki mahdollinen joka on minulle tavalla tai toisella tärkeää. Valokuvaaminen, kirjoittaminen, kuvien muokkaus, luovuus ja postauksien kautta saan jakaa muita intohimojani, kuten kokkailu, sisustaminen, muoti ja kaikki siltä väliltä. En tiedä voisinko ikinä lopettaa bloggaamista, vaikka sitä ei joskus kukaan lukisikaan, siitä on tullut jo rutiini kahdeksassa vuodessa :)

Mikä taas haastavinta?
– Ehkä monesti se että monet tuntuu luulevan tietävänsä minusta kaiken, jonka takia kuulee asioita tai kuulee ihmisten johtopäätöksiä. Vaikka aina kerron itsestäni oikeastaan kaiken, ei minua oikeastaan tunne kukaan muu kuin perheeni ja parhaimmat kaverini :) Ehkä se myös on haastavinta että joskus tuntuu että jokaista liikettä tarkkaillaan.

Paljasta kolme suosikkiblogiasi! Mistä pidät niissä?
– Iik! Pakko tunnustaa etten oikeasti edes kauheasti lue enää blogeja :D Vietän niiin paljon aikaa koneella, että jos oikeasti on aikaa, niin en yleensä ole koneella. Ykkönen on tietty parhaankaverini Sinin ananasraaste blogi, sitten Ruostalainen kaunotar http://angelicablick.se/ ei petä myöskään koskaan, vaikka kuvista tulee aina jatkuva kateus sekä http://fannylyckman.com/. Näitä kahta käyn läpi enemmän kuvien läpi ja muuten sitten silloin tällöin selainen läpi kaikki Suomalaisten blogit kerralla :)

Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen?
– Apua näitä on vaan liikaa, koska tuntuu että kaikki elämässä liittyy tavalla tai toisella bloggaamiseen :D Hauskoin muisto, edelliset 8 vuotta.

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi?
– Tällä hetkellä I do. missä kerron Sampan kosinnasta. Sitä kirjoittaessa tuli monta kyyneltä ja se oli pitkästä aikaan postaus jossa taas sain avautua enemmän.

Vinkkini aloittavalle bloggaajalle:
– Ole oma itsesi, älä ota liikaa vaikutteita muualta vaan seuraa oikeasti omaa ääntäsi, haluathan olla oma itsesi etkä toisen kopio. Inspiroitua aina saa, mutta tee miten sinusta tuntuu hyvältä äläkä ota liikaa stressiä, se on ”vain blogi” ja parasta siinä on juuri se, että se on sinun ja voit tehdä sen kanssa oikeasti mitä ikinä haluat.

Mitä arvostat muissa ihmisissä?
– Rehellisyys ja huumorintaju. Vaikka voisin kirjoittaa 100 muutakin asiaa, nuo ovat asioita jota arvostan jokaisessa ihmisessä eniten.

Mikä on elämäsi paras päätös?
– Eräs ilta mennä nuorten iltaan kirkkoon, jonne veljeni ja siskoni minua painostivat. Sen takia tapasin Samulin ja hänen takia jatkoin blogia ja opin valokuvaamaan ja lista vain jatkuu tuosta. En usko että ilman tätä kaikkea olisin todellakaan tässä.

Outo tapa, josta moni ei tiedä:
Apua. Näistä voisin tehdä listan :D Tai kirjan…
Yksi ehkä isoin on että meidän kodin kaikki tavarat, varsinkin kaapeissa on tietyssä järjestyksessä ja järjestelen niitä usein. Tiedän joka ikisen tavaran mitä ne pitää paikallaan ja missä ne on, edes Samppa ei saa niitä siirrellä, eikä sitä onneksi teekkään. Olen myös sellainen että kotona on pakko olla kaikkea mitä voi tarvita, mutta lisään ylimääräistä tavaraa, mutta jos tarvitsen pikaliimaa ja spraymaalia, niin meiltä löytyy. Tai lankaa minkä pitää olla täysin saman värinen kuin lila mekkoni, niin sellaista löytyy. Joskus kaverin käydessä kylässä huomaan ettei vaikka tietyt sakset löydy samasta paikasta kuin yleensä, niin järki meinaa lähteä! Vaikka kotona olisi kuinka sotkuista ja epäsiistiä, laatikoiden tavarat on aina omilla paikoillaan.

Asia, josta pidän itsessäni:
Sivuprofiili, silmien väri, se että osaan olla nykyään oma itseni ja maailman huonoin huumorintaju, jonka myös kaverini omistavat.

Jatka lausetta:

Nolottaa myöntää, mutta… en keksi tähän kysymykseen loppua, koska mikään ei nolota ;D (paitsi tämä)

Vapaa-ajallani… leikin koiran kanssa, siivoan, olen Sampan kainalossa ja pelataan kahdestaan pleikkaa. Parasta!

Haluaisin oppia… Soittamaan pianoa tai kitaraa.

Kun kukaan ei näe… Kaivan nenää ja röhnötän sohvalla limu kädessä, katsellen pepsi maxia.

10 vuoden kuluttua… Olen 35, toivottavasti jollain tavalla myös bloggaaja ja Sampan kanssa omassa talossa, jossa vilisee koiria. That’s THE dream.

 

Kuvat: Bloggaajalta


Kommentoi