Herkullinen katsaus kesän parhaisiin resepteihin!

10.07.2017

Aurinko ja herkullinen ruoka kuuluvat saumattomasti yhteen, ja sen kunniaksi kokosimme katsauksen kesän parhaisiin resepteihin! Miltä kuulostaisi esimerkiksi erilaiset burgerit, mehevät kesäkakut tai ehkä kokonainen espanjalaistyylinen menu, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi? Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hellmann’sin kanssa.

Majoneesilla höystettyjä herkkuja suolaisen nälkään

Ennin kengissä -blogissa kehiteltiin espanjanlaistyylinen menu, joka koostui perinteisistä espanjalaisista tapaksista punaisella majoneesikastikkeella, ihanasta perunasalaatista sekä fish and chipseistä, jotka saivat kylkeensä maukkaan aiolin! Tässä menussa laadukas majoneesi oli suuressa roolissa, johon Hellmann’sin tuotteet olivat täydellinen valinta.

”Uunin kautta pöytään 20 minuutissa, kylkeen herkullinen dippi ja avot. Oikeasti, tämä on sitä elämää isolla E:llä. No, valkosipulin ehkä unohdin kauppaan, mutta onneksi Hellmann’sin majoneesi maistui herkulliselta ilman sitäkin. ” Ennin kengissä

Saijis laittoi grillin kuumaksi ja vei maissinvalmistuksen uudelle tasolle. Mikäli maissi kuuluu sinunkin grillisuosikkeihisi, kurkkaa Saijan resepti herkullisiin juusto- ja majoneesikuorrutteisiin maisseihin!

”Mulla on pari must-juttua, joita on pakko löytyä joka kerta grillistä; sieniä ja maisseja! Sienet on siitä käteviä, että niiden kanssa käytettäviä täytteitä ja lisukkeita keksii vaikka millä mitalla, ikinä ei voi kyllästyä. Maissin kanssa asia ei ole niin yksinkertainen vaan maissia on tullut syötyä lähinnä sellaisenaan tai voin kanssa… Kunnes keksin kuorrutteet!” Saijis

Maistuisiko tänään burgerit pienellä twistillä? Sara Ollila kokkaili mielettömiä lohiburgereita maukkaan kastikkeen kera. Ja koska majoneesin rakastajia oli paikalla kaksin kappalein, menivät burgerit parempiin suihin alta aikayksikön. Kokeile sinäkin ja ihastu Hellmann’s majoneesien monipuolisuuteen!

Nyt mulla on selvästi menossa jonkinlainen innostus majoneeseihin, sillä sitä on tullut käytettyä lähes jokaisella aterialla. Salaateissa, lisukkeiden dippinä ja milloin missäkin!” – Sara Ollila

Uusi Kuu -blogin Emilian burgereihin kuuluvat voimakkaasti makua ja potkua tuovat majoneesit. Kumpi on sinun suosikkisi, valkosipuli- vai chipotlemajoneesi? Nappaa reseptit talteen täältä!

”Tykkään itse, että silloin kun kyseessä on valkosipulimajoonesi, majoneesi myös maistuu valkosipulille. Kenenkään ei pitäisi joutua arvaamaan, onko kastikkeessa valkosipulinmakua vai ei. Valkosipulin kuuluu jopa hieman poltella kieltä.” Uusi Kuu

At Maria’s blogissa Maria puolestaan järjesti mehevät burgeribileet amerikkalaisittain, joissa majoneesi oli pöydän tähti. Juhlapöytään valmistui burgereiden ja hampurilaiskastikkeen lisäksi kaksi majoneesipohjaista dippiä uunissa tehdyille lohkoperunoille sekä mieletön kaalisalaatti – nam!

”Tässä vaiheessa on pakko tunnustaa, että olen majoneesiaddikti. Mietin, että tuleeko pöytään muiden syöjien mielestä liikaa majoneesipitoista tarjottavaa, mutta ei tullut. Kaikki sopivat niin hyvin yhteen ja juhlat olivat oikein onnistuneet.” At Maria’s

Kesäpäivänä on ihana suunnata piknikille, hyvässä seurassa herkkukorin kera. Kokit ja potit -blogin Hannelen keittiössä syntyi Hellmann’sin majoneeseista kolme kekseliästä reseptiä, jotka sopivat täydellisesti piknik-evääksi. Miltä kuulostaisi maistuva sushisalaatti, pienet broccolipiiraat ja jälkkäriksi majoneesimokkapalat?

”Yksinkertaisista raaka-aineista valmistettu, usein vain kastikkeen rooliin pääsevä majo, tekee aika monelle ruoalle pieniä taikoja. Näistä kolmesta reseptistä vain yhdessä majoneesi on nyt perinteisessä kastikkeen muodossa, muissa se huiskuttelee taikapölyä osana varsinaista reseptiä. Kolmikko toimii loistavasti joko yhdessä tai erikseen.” Kokit ja potit

But I’m a human not a sandwich -blogin Iina hurmasi puolisonsa limellä ja wasabilla raikastetuilla ruisnappi-skageneilla. Tämä pikkuherkku sopii loistavasti kesän juhlapöytään!

”Toast skagenin reseptissä tärkein osanen on mun mielestä aina ollut laadukas majoneesi, oli mausteena sitten perinteisempää sinappia tai jännittävämpää wasabia. Majoneesista syntyy se koko pohja hyvälle skagenille, ja siihen ei mielestäni mitkään kevytversiot sovi, vaan täytyy olla aitoa tavaraa.”But I’m a human not a sandwich

Majoneesi kruunaa myös makeat jälkkärit

Monelle tulee yllätyksenä, miten mainio lisä majoneesi on myös makeisiin tarjottaviin. Se toimii salaisena ainesosana esimerkiksi mehevässä suklaakakussa! Majoneesi rikastuttaa kakun makumaailmaa ja antaa sille ihanan kuohkean koostumuksen.

Suklaapossu taikoi Hellmann’sin Real -majoneesin avulla suussa sulavan suklaakakun suklaamoussetäytteellä. Tämä on jälkkäripöydän ehdoton hitti!

”Maistaessani ensimmäisen palan, en voinut enää pitää haarukkaa erossa pehmeästä kakkupalasta, vaan kauhaisin suuhuni nopeasti toisen palan. Aivan ihanaa, törkeän hyvää, olivat ensimmäisen mieleeni nousevat sanat. ” Suklaapossu

Kiddielicious Kitchen -blogin majoneesikakussa maistuu suklaan ja vadelman täydellinen yhdistelmä. Tämä kaunis kakku on myös gluteeniton eikä siihen ole lisätty lainkaan puhdistettua sokeria. Ihanan reseptin löydät täältä!

Loistava vaihtoehto suklaakakulle on myös yllättävä, majoneesilla höystetty mustikka-sitruunakakkuKakkuKatrin upeassa luomuksessa kakkupohja on mehevän vaniljainen, täyte kirpeän sitruunainen ja lisänä niin välistä kuin päältäkin löytyvät makeat mustikat. Täydellinen kesäkakku!

”Kuulostaako erikoiselta? Niin itsestänikin ensiksi, kunnes rupesin miettimään tarkemmin. Hellmann’sin majoneesihan on pääasiassa öljyä ja kananmunaa, joten sillä korvaa helposti taikinasta rasvan ja kananmunat.”KakkuKatri

Innostuitko sinäkin majoneesin monipuolisuudesta? Lisää inspiraatiota kesän herkkuresepteihin löydät Hellmann’sin Facebookista ja Instagramista!

Teksti: Tuulia Tikkamäki           Kuvat: Bloggaajilta


Kommentoi